‘Samsung stapt straks af van Galaxy S-naam voor vlaggenschip’

26 februari 2019 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy S10 Plus-2

Vorige week onthulde Samsung officieel de Galaxy S10-smartphones. De apparaten vormen de tiende verjaardag van de productlijn. Tijd voor iets nieuws dus. Want Samsung schijnt te overwegen vanaf volgend jaar een nieuwe naam voor die telefoons te kiezen.

Galaxy S hernoemen

Volgens het Yonhap New Agency in Korea overweegt Samsung momenteel om zijn vlaggenschiptelefoons anders te gaan noemen. De afgelopen tien jaar zat er telkens een enkel cijfer achter de Galaxy S-noemer. Een “marketingexpert” binnen het bedrijf zou erop wijzen dat “mensen niet zo blij zijn” met grote getallen na de S. De S11, S12 of S13 zouden niet zo in de smaak vallen.

En dus schijnt Samsung te kijken naar nieuwe namen voor zijn toptelefoons. “Samsung is zich ervan bewust dat mensen na de S10 niet zo zullen houden van de langere namen die horen bij de tweecijferige nummers, als we het huidige systeem blijven volgen. Ondanks dat er nog geen beslissingen gemaakt zijn, kijkt het bedrijf naar de opties om consumenten aan te spreken”, vertelt de anonieme expert.

Of het nieuws klopt is natuurlijk maar de vraag, maar er valt ergens wel iets voor te zeggen. Apple stapte met de iPhone X ook van de cijfers af en bracht in september vorig jaar de opvolger iPhone XS uit. De kans bestaat dat Samsung eenzelfde logica gaat volgen of bijvoorbeeld letters kiest voor zijn toestellen. De kans lijkt dan weer klein dat Samsung er straks voor kiest om helemaal te stoppen met de Galaxy-merknaam, aangezien die nu al een decennium bestaat.

Advertentie

De Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 heeft in de goedkoopste variant een 6,1-inch Super amoled-scherm. Je kan ook kiezen voor de S10+ met een 6,4-inch scherm of de Galaxy S10 E met een 5,8-inch scherm. Allemaal draaien ze op een 64-bit octacore-processor met 6 tot 12 gigabyte aan werkgeheugen. Voor de gebruiker is er 128 gigabyte tot 1 terabyte aan opslagcapaciteit beschikbaar.

Ook heeft de reguliere S10 net als de S10+ drie camera’s: twee 12-megapixel en één 16-megapixelsensor. De S10 E beschikt over twee lenzen: eentje met 12 en eentje met 16 megapixels. Verder hebben de S10 en de S10 E allebei maar één cameralens aan de voorkant, met 10 megapixelsensor. De S10+ voegt daar nog een 8 megapixelsensor aan toe.

Meer weten over de toestellen? Lees dan hier onze hands-on of bekijk ons artikel over de verschillen tussen de telefoons.

Reacties (0)