Samsung rolt Android Oreo-update voor Galaxy S8 weer uit

23 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s8-foto-4

Samsung is weer begonnen met het uitrollen van de Android Oreo-update voor de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Eerder waren er problemen met smartphones die automatisch opnieuw opstarten na het installeren van de update. Volgens Samsung zijn de problemen nu verholpen.

Twee weken geleden begon Samsung met het uitrollen van de Android 8.0 Oreo-update voor de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8+. Al na enkele dagen werd de uitrol van de update gestopt, in eerste instantie zonder een reden te geven. Al snel bleek dat sommige smartphones met de update geïnstalleerd spontaan opnieuw gingen opstarten.

Samsung ging aan het werk en vandaag wordt de uitrol van de update weer hervat. Het probleem is, als het goed is, opgelost, zodat gebruikers nu een stabiele versie van de Android 8.0 Oreo-update kunnen downloaden voor de Galaxy S8 en de Galaxy S8+.

Oreo-update flink groter geworden

Houdt er rekening mee dat de update flink groot geworden is. Waar de vorige update 487 MB groot was, daar komt nu nog eens 530 MB overheen voor diegene die de Oreo-update al geïnstalleerd hadden. Voor gebruikers die Android Nougat nog draaien is de update nog een stukje groter dan de 530 MB.

Advertentie

Dergelijke problemen die de kop kunnen opsteken zijn precies de oorzaak waarom updates langzaam aan worden uitgerold. In dit geval kreeg Duitsland, samen met nog enkele andere landen de eer. Blijken er dan toch problemen te zijn, zoals nu met het automatisch opnieuw opstarten van de smartphones, dan is het geen wereldwijd probleem, maar blijft het beperkt tot enkele landen. De uitrol is in ieder geval nu weer gestart en zal ook snel naar de rest van de wereld komen.

Reacties (0)