Samsung presenteert record winstcijfers, ondanks dip in smartphonedivisie

02 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung heeft in het eerste kwartaal van dit jaar recordwinsten geboekt. De elektronicagigant uit Zuid-Korea meldt een omzet van 45 miljard dollar. Echter, de smartphonedivisie moest een flinke dip incasseren vanwege het fiasco met de Galaxy Note 7.

Recordwinst

De winst bedroeg 8,8 miljard dollar, waarmee het eerste kwartaal van 2017 in de boeken kan als absoluut recordjaar voor Samsung. De nettowinst steeg met 46 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Note 7

De mobiele divisie van het bedrijf droeg flink bij, met een winst van 3,4 miljard dollar. Dat is echter 47 procent minder dan hetzelfde kwartaal in 2016. De kolossale problemen met de Galaxy Note 7 etteren nog door in de cijfers van de eerste drie maanden van dit jaar. Zoals bekend heeft het bedrijf deze superphone van de markt moeten halen omdat exemplaren maar bleven ontploffen en in brand vlogen, met gevaarlijke situaties tot gevolg.

Galaxy S7 Edge

Maar mensen blijven wel Samsungtelefoons kopen, en wendden zich tot de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Die toestellen brachten echter voor het bedrijf minder winst in het laatje, omdat de prijs van deze toestellen werd verlaagd teneinde concurrerend te blijven. Het bedrijf meldt dat ook de Galaxy A 2017 goed loopt, en de goedkopere telefoons van Samsung doen het eveneens goed, vooral in ontwikkelingslanden.

Advertentie

Galaxy Note 8

Voor dit jaar heeft Samsung geen zorgen, wordt gemeld in een toelichting bij de cijfers. Samsung denkt dat de mobiele zaken snel beter zullen gaan als gevolg van de Galaxy S8 en S8 Plus, die net zijn gepresenteerd als nieuwe topmodellen. In het najaar zal Samsung voorts de Galaxy Note 8 presenteren, die alle problemen met de Note 7 (hier een rij met alternatieven) definitief moeten doen vergeten.

Reacties (0)