Samsung presenteert Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5

13 juni 2014 4 Minuten 2 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-2

De Samsung Galaxy Tab S tablets beschikken over een amoled-display, draaien op Android 4.4 KitKat en worden verkocht voor een prijs vanaf 399 euro.

Een hele grote verrassing was het niet meer door alle geruchten, lekken en benchmarks maar Samsung heeft vannacht de Galaxy Tab S tablets met amoled-display officieel gelanceerd. De serie bestaat uit twee tablets; een 8.4-inch versie en een 10.5-inch versie. De tablets liggen vanaf 4 juli in de Nederlandse winkels voor een prijs vanaf 399 euro.

Galaxy Tab S met amoled-display

Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe Galaxy Tab S tablets van Samsung is natuurlijk met amoled-display, ook wel het Super Amoled-display genoemd door de Koreaanse fabrikant. Deze techniek, waar we in dit artikel dieper op ingaan, geeft meer dan 90 procent van de Adobe RGB-kleuren weer,is energiezuinig, zorgt voor een contrastratio van 100.000:1 en verzorgt zeer diepe zwartwaarden en heldere wittinten.

Met de Adaptive Display-techniek wordt het kleurengamma en de beeldscherpte automatisch geoptimaliseerd, en daarbij moet het scherm volgens Samsung goed leesbaar zijn in fel zonlicht. Ook kan je de scherminstellingen handmatig aanpassen met voorgeprogrammeerde professionele modi als AMOLED Cinema en AMOLED Photo. Samsung heeft het display van zowel de Galaxy Tab S 8.4 als de Galaxy Tab S 10.5 voorzien van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en een 16:10 beeldverhouding.

Advertentie

Onder de motorkap van beide tablets zien we een Exynos 5 octacore-processor terug. Deze bestaat uit vier krachtige kerenen met een kloksnelheid van 1.9GHz en vier energiezuinige kernen met een kloksnelheid van 1.3GHz. Verder beschikken de tablets over 3GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden.

Aan de voorzijde van zowel de Galaxy Tab S 8.4 als de Galaxy Tab S 10.5 is een 2.1 megapixel webcam die full hd-opnamen kan maken te vinden. Aan de achterzijde zien we een 8 megapixel camera met led-flitser terug. Voor draadloze communicatie zijn de amoled-tablets uitgerust met WiFi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO, WiFi Direct en Bluetooth 4.0.

Zijn er dan afgezien van het formaat, 8.4-inch tegenover 10.5-inch, helemaal geen verschillen? Jawel, want Samsung heeft ervoor gekozen van de Galaxy Tab S 8.4 alleen een WiFi-versie met 16GB aan opslaggeheugen op de markt te brengen. Van de Galaxy Tab S 10.5 wordt ook een 4G/LTE-variant op de markt gebracht, uitgerust met 16GB aan opslaggeheugen.

Design

De 8.4-inch versie heeft een afmeting van 125.6 x 212,8 x 6.6 millimeter en weegt maar 294 gram. De 10.5-inch versie heeft een afmeting van 247.3 x 177.3 x 6.6 millimeter en weegt 465 gram. Beide modellen komen in een Titanium Bronze en Dazzling White afwerking en beschikken over een structuur aan de achterzijde die voor een betere grip moet zorgen.

Software

Beide tablets draaien op Android 4.4.2 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android. Daar overheen heeft Samsung de eigen Magazine UX-interface gelegd. Natuurlijk komt de Koreaanse fabrikant ook weer met een hoop extra features en toepassingen, waaronder Multi Window waarmee meerdere apps op het scherm geopend kunnen worden en Call Forwarding via Samsung SideSync 3.0 waarmee telefoongesprekken, berichten en eigenlijk alles dat je op het scherm van je smartphone ziet doorgestuurd kunnen worden naar de tablet. Daarnaast biedt de tablet de ‘Kids Mode’, met een geheel eigen interface en tal van kinderapps. Ook levert Samsung een groot aantal apps mee, waaronder Hamcom Office voor het bewerken en aanmaken van Office-bestanden, Dropbox, en Evernote. Bezitters van de tablets krijgen daarbij drie maanden gratis toegang tot de stripboeken van Marvel Comics.

Vingerafdrukscanner

Zoals verwacht beschikken de tablets over een vingerafdrukscanner. Hiermee kan de tablet door de geregistreerde gebruiker ontgrendeld worden, naast dat dit ook met een code nog mogelijk is. De Tab S schakelt ook tussen verschillende gebruikersprofielen door gebruik te maken van deze vingerafdrukscanner.

Accessoires

Natuurlijk mag ook een assortiment met accessoires voor deze nieuwe tablets niet ontbreken. Samsung introduceert de Book Cover waarmee de tablet in drie entertainment-posities geplaatst kan worden, en de Simple Cover waarmee de tablet met name beschermd wordt. Voor diegenen die productief willen werken komt er een Book Cover Keyboard op de markt. Samsung maakt dit jaar geen gebruik van magneten om de covers te koppelen. Aan de achterzijde van de tablet bevinden zich speciale ‘buttons’ waarin de covers geklikt worden.

Video

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de Galaxy Tab S tablets uitgelicht.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung brengt de nieuwe Galaxy Tab S tablets met amoled-display op 4 juli naar Nederland. De adviesprijs van de Galaxy Tab S 8.4 bedraagt 399 euro. De WiFi-only variant van de Galaxy Tab S 10.5 wordt voor 499 euro verkocht. De prijs van de 4G-versie is 599 euro. De Book Cover en Simple Cover zijn vanaf 4 juli beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf respectievelijk 59,99 euro en 29,99 euro.

Reacties (2)