Samsung presenteert het eerste rekbare scherm (van 9,1-inch)

24 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
rekbaar-scherm-samsung

Samsung heeft tijdens een conferentie het eerste rekbare scherm aangekondigd. Het prototype heeft een formaat van 9,1-inch. Het is nog niet bekend in welke apparaten we dit scherm gaan tegenkomen, maar het zou zomaar een smartphone of tablet kunnen zijn.

Samsungs rekbare scherm gepresenteerd

We hebben schermen gezien die opgerold kunnen worden en we hebben schermen gezien die kunnen worden gebogen. Maar we hebben, tot nu, nog geen schermen gezien die uitgerekt kunnen worden — en dat is precies wat Samsung tijdens een conferentie in Los Angeles heeft aangekondigd. Het rekbare scherm kan net als een ballon uitgerekt worden, zowel naar onderen als naar boven, tot ongeveer twaalf millimeter. En dat terwijl de hoge resolutie niet verloren gaat. Ook kan het scherm worden gebogen, opgerold en gedraaid.

Het rekbare scherm is gemaakt door Samsung Display. Dat onderdeel binnen Samsung wil de display aan iedereen verkopen die maar interesse heeft. Het prototype heeft een formaat van 9,1-inch, maar het is nog niet duidelijk in welk apparaat we dit scherm gaan zien. Het zou zomaar kunnen dat dit smartphones en tablets zijn, maar televisies lijken ook niet onwaarschijnlijk. Ook zouden er wearables van gemaakt kunnen worden, die bijvoorbeeld helemaal om de pols gedraaid kunnen worden. Het wachten is nu op de eerste producten.

Reacties (0)