Samsung noemt irisscanner Galaxy S8 voor de gek houden onrealistisch

25 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s8-foto-7

Samsung heeft gereageerd op het nieuws dat de irisscanner op de Samsung Galaxy S8 op een specifieke manier voor de gek te houden is. Omdat er best wel wat handelingen te verrichten zijn die allemaal goed moeten gaan, noemt Samsung de 'hack' onrealistisch.

Irisscanner Galaxy S8 niet zomaar te foppen

Onlangs kwam in het nieuws dat de Chaos Computer Club uit Berlijn erin was geslaagd de irisscanner van de Samsung Galaxy S8 voor de gek te houden. Daarvoor moesten de ‘hackers’ wel een aantal stappen verrichten, zoals het printen van een infrarood afbeelding van een menselijk oog en het koppelen van een contactlens. Uiteindelijk was dat hetgeen dat ervoor zorgde dat het populaire toestel ontgrendeld kon worden. Maar Samsung zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken — zo gemakkelijk kun je die irisscanner eigenlijk helemaal niet foppen.

De aanvankelijke reactie van Samsung was dat de irisscanner op de Samsung Galaxy S8 flink getest was en maandenlang in ontwikkeling is geweest. En mocht er daadwerkelijk een beveiligingslek zijn, of de potentie daarvoor, dan zou Samsung dat zo kunnen oplossen. Over de specifieke situatie van het ‘hacken’ van de irisscanner zegt Samsung dat het een ‘onrealistische situatie’ is, die ‘niet zo snel voorkomt in het dagelijkse leven’. Je hebt er namelijk een aantal dingen voor nodig om dit te bewerkstelligen, die niet voor het oprapen liggen.

Zo heb je een speciale camera nodig die infraroodfoto’s kan maken. De camera die in de video van de Chaos Computer Club werd gebruikt, is bijvoorbeeld al niet meer te koop, aldus Samsung. Daarnaast dien je met die camera het oog van het mogelijke slachtoffer te fotograferen en ook dat zal niet snel lukken. Bovendien moet je dan ook nog aan diens smartphone komen. Kortom: volgens Samsung geen reden om je zorgen te maken. De CCC zegt daarentegen dat je met sommige foto’s in hoge resolutie gemakkelijk een iris zou kunnen vangen…

Reacties (0)