Samsung neemt startup over om intelligentie van Bixby te verbeteren

28 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
bixby-samsung

Samsung heeft een startup overgenomen die in het teken staat van kunstmatige intelligentie, zodat stemassistent Bixby verbeterd kan worden. Het gaat hier alleen om de verwerking van tekstuele vragen en het genereren van tekstuele antwoorden die daarbij passen.

Samsung blijft Bixby verbeteren

Bixby heeft wereldwijd nog niet zo’n grote indruk gemaakt als Samsung misschien zou willen, maar dat betekent niet dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zomaar opgeeft. Nu is naar buiten gekomen dat de fabrikant een startup heeft overgenomen die in het teken staat van het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie. Het gaat om het Zuid-Koreaanse bedrijf Fluently, dat zich heeft gespecialiseerd in AI voor conversaties. Of de app van het bedrijf zal verdwijnen uit Google Play, is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt.

Mocht Samsung dat doen, dan wil het bedrijf natuurlijk dat deze technologie straks alleen beschikbaar is voor Bixby. Fluently is een app die vragen op een correcte manier moet kunnen beantwoorden als iemand bijvoorbeeld vraagt of je tijdens de lunch tijd hebt om af te spreken, dan kan de app een automatisch antwoord genereren met de tekst dat het kan en waar diegene dan zin in heeft. De antwoorden kunnen zich ook aanpassen aan het dialect van de gebruiker. Het is vooralsnog onbekend wat Samsung betaald heeft voor Fluently.

Reacties (0)