Samsung lanceert Samsung One UI 3-schil op Android 11

04 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
samsung one ui 3

De uitrol van Samsung One UI 3 is van start. Dat is Android 11 met daaroverheen de softwareschil van Samsung.

Diverse Samsung Galaxy-toestellen ontvangen deze maand een grote update. Het gaat om de uitrol van Samsung One UI 3. Dat is Android 11 met daaroverheen de softwareschil van Samsung. Hiermee hebben gebruikers makkelijker toegang tot veelgebruikte functies.

Samsung One UI 3

De eerste telefoons die de nieuwste versie van Samsungs One UI mogen gebruiken zijn de nieuwere toestellen: Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra. Vervolgens is het de beurt aan Galaxy Note20, Z Fold2, Z Flip, Note10, Fold en S10. Daarna komt ook de Galaxy A-serie aan bod, maar dat wordt pas eerste helft 2021.

samsung one ui 3

De grootste aanpassing die de update met zich meebrengt is visueel. De interface is eenvoudiger en stijlvoller geworden, waarbij er meer aandacht is voor functies zoals het vergrendelscherm, meldingen, startscherm en snelmenu. Daarnaast is er een dim/blur voor meldingen waarmee sneller inzichtelijk moet worden wat belangrijk is.

Advertentie

Meer vrijheid

De bewegingseffecten binnen het systeem zijn vloeiender gemaakt. Er zijn nieuwe widgets voor het vergrendelscherm en dat betekent dat je je smartphone niet hoeft te ontgrendelen om bijvoorbeeld je muziek-app te bedienen. Sowieso heb je meer vrijheid om de gebruikersinterface naar smaak aan te passen.

Als je vaak videobelt, dan zal je merken dat de fullscreen lay-out zorgt dat je nog dichterbij de persoon waarmee je belt lijkt te zijn. Bovendien wordt de camerasoftware aangepakt, waardoor op kunstmatige intelligentie gebaseerde zoom, automatische belichting en autofocus verbeteren.

 

samsung one ui 3

De galerij verandert ook. Als je nu het scherm omhoog swipet als je een foto hebt geopend, dan krijg je gerelateerde foto’s te zien. Ook het toetsenbord van Samsung, Samsung Keyboard, is vernieuwd. Er zitten meer talen in (370 stuks) en het kan nu emoji-suggesties doen op basis van wat je intikt.

Werk en privé gescheiden

Over wat je intikt gesproken: je kunt nu verschillende profielen instellen voor werk en privé. Dat is weer een extra hobbel om te zorgen dat je niet per ongeluk een onvriendelijk appje of ongepaste foto naar de verkeerde persoon stuurt. Verder vind je binnen Samsung One UI 3 de nieuwe mogelijkheden van besturingssysteem Android 11, zoals een verbeterde security en de optie om apps eenmalig toegang te geven tot de camera, mic of locatie van je telefoon.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland zegt: “We vinden het belangrijk dat mensen doorlopend het beste uit hun smartphone kunnen halen. Zodra je een Galaxy bezit, levert dat je ook de komende jaren toegang tot ervaringen die we ons nu nog niet eens kunnen voorstellen.”


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)