Samsung kondigt (stiekem) Galaxy Tab A-tablets aan

17 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-tab-a

Samsung heeft in Rusland (stiekem) de Galaxy Tab A-tablets aangekondigd. De tablets hebben de formaten 8 inch en 9,7 inch en krijgen een beeldverhouding van 4:3 met zich mee.

Samsung Galaxy Tab A komt in twee formaten

We hebben de Galaxy Tab A-tablets van Samsung al eens eerder voorbij zien komen. Vandaag heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung echter de tablets officieel aangekondigd tijdens een persevenement in Rusland. De Samsung Galaxy Tab A komt straks in twee varianten uit: eentje met een scherm van 8 inch en eentje met een scherm van 9,7 inch. De schermverhoudingen op beide apparaten zal 4:3 zijn. Verder heeft Samsung bekendgemaakt dat de tablets ongeveer 300 euro moeten gaan kosten en later dit jaar verschijnen.

De schermresoluties zal op beide tablets 1024 bij 768 pixels zijn. Onder de motorkap vinden we een onbekende Cortex A53-processor en een 4g-verbinding. De tablets worden voorzien van een 5 megapixel-camera aan de achterkant en eentje van 2 megapixels aan de voorkant. Daarnaast zouden de tablets zijn voorzien van 16GB aan intern geheugen, een batterij met een vermogen van 4200mAh (8 inch-variant) en 6000mAh (9,7 inch-variant). Beide tablets zijn slechts 7,5mm dun. De tablets hebben overigens ook brede randen.

De Samsung Galaxy Tab A-tablets kunnen bovendien draadloos worden opgeladen, net zoals dat het geval is met de Samsung Galaxy S6-smartphone. Ook wordt de hardware voorzien van de nieuwste versie van TouchWiz, die volgens Samsung minder bloatware (voorgeïnstalleerde applicaties) bevat. In de komende dagen zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over deze nieuwe budget-tablets van Samsung. Naar het schijnt draaien de tablets waarschijnlijk niet direct op Android 5.0 en onduidelijk is nog of dit gaat veranderen.

Reacties (0)