Samsung kondigt 7-inch Galaxy Tab 3 Lite officieel aan

16 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-3-Lite-3

Een grote verrassing is het niet meer maar Samsung heeft vandaag de goedkope Galaxy Tab 3 Lite officieel aangekondigd. De budget tablet beschikt over een 7-inch display en draait op Android 4.2 Jelly Bean.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Nadat eerder deze week de volledige specificaties van de Galaxy Tab 3 Lite al uitlekten heeft Samsung de tablet vandaag officieel aangekondigd. Zoals verwacht is het qua specificaties een echte budgettablet maar de prijs heeft de Koreaanse fabrikant nog niet bekendgemaakt.

De tablet is voorzien van een 7-inch lcd display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en draait op een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Onder de motorkap zien we verder 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook is er Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie en is de tablet voorzien van een microUSB-poort.

Alleen aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een camera voor videogesprekken en foto’s en de 3.600mAh batterij moet volgens Samsung zorgen voor minimaal 8 uur aan speelplezier. Vanzelfsprekend heeft de Koreaanse fabrikant de tablet, welke draait op Android 4.2 Jelly Bean, voorzien van zijn eigen TouchWiz-interface.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs is zoals gezegd nog niet bekendgemaakt maar ligt waarschijnlijk tussen de 100 en 120 euro. Of en wanneer de tablet in de Nederlandse winkels komt te liggen is nog niet duidelijk.

Reacties (0)