‘Samsung komt met snellere variant Galaxy Tab S’

03 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review-gebruik-2

Volgens de bronnen en opgedoken benchmarks brengt Samsung later deze maand in Zuid-Korea nieuwe versies van de Galaxy Tab S op de markt.

Samsung heeft met de Galaxy Tab S tablets onlangs de nieuwe topmodellen op het gebied van tablets geïntroduceerd maar het lijkt erop dat er al licht verbeterde versies klaarstaan. De Koreaanse fabrikant zou namelijk werken aan nieuwe versies met een krachtigere Exynos-processor.

Volgens de bronnen van het vaak goed geïnformeerde Sammobile en opgedoken benchmarks brengt Samsung later deze maand in Zuid-Korea nieuwe versies van de Galaxy Tab S op de markt. De nieuwe modellen zouden gebruikmaken van een krachtigere Exynos 5 Octa 5433-processor. Deze chip is reeds te vinden in de Galaxy Note 4 phablet van de Koreaanse fabrikant.

De huidige Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 draaien op een Exynos 5 Octa 5420-processor en deze chip kan soms wat moeite hebben met intensieve taken. De nieuwe Exynos 5433-processor biedt naast krachtigere prestaties ondersteuning voor LTE-A, sneller mobiel internet via een 4G-verbinding.

Advertentie

De overige specificaties lijken onveranderd. Zo beschikken ook de nieuwe versies van de Galaxy Tab S over een amoled-display met een resolutie van 1.600 bij 2.560 pixels, 3GB aan werkgeheugen, een vingerafdrukscanner, een microSD-kaartlezer en een zeer strak en slank design. Beide modellen draaien op Android 4.4 KitKat.

Volgens Sammobile krijgen de nieuwe modellen de modelnummers SM-T805S, SM-T805K, en SM-T805L mee. Het lijkt dus vooralsnog alleen om de 10.5-inch variant te gaan. Of de 8.4-inch versie ook vernieuwd wordt is onduidelijk, en ook is niet duidelijk of de snellere varianten hun weg naar Europa vinden.

Lees ook onze Galaxy Tab S 8.4 review en Galaxy Tab S 10.5 review.

Reacties (0)