Samsung komt met nog meer tablets om marktaandeel te vergroten

01 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy-Tab-2-10.1

Samsung is één van de weinige fabrikanten die naast Apple een aanzienlijke hoeveelheid tablets verkoopt, maar voor het bedrijf zelf moet er toch meer uitgehaald worden. Robert Yi, hoofd Investor Relations bij Samsung, laat vandaag dan ook weten dat Samsung zich nog agressiever zal opstellen om het marktaandeel in de tabletmarkt snel te vergroten.

Apple is in de tabletmarkt de onbetwiste nummer één en op plek twee staat Samsung. Echter is de afstand tussen de nummer één en twee erg groot en daar moet volgens Samsung verandering in komen. De Koreaanse fabrikant wil meerdere nieuwe modellen gaan lanceren om zo de markt op korte termijn te veroveren. Het vierde kwartaal van dit jaar moeten de resultaten hiervan al zichtbaar zijn en volgend jaar moeten tablets de nieuwe groeifactor worden.

Meer tablets

Volgens The Wall Street Journal gaat Samsung dit op twee manieren voor elkaar krijgen. Op de eerste plaats worden er agressievere verkooptechnieken ingezet om de verkopen te stimuleren en op de tweede plaats worden er meerdere nieuwe modellen verwacht. Dit laatste is opvallend omdat Samsung deze strategie vorig jaar gebruikte met de introductie van een heel breed assortiment. Dit leidde echter niet tot de gewenste verkoopcijfers. Overigens heet Samsung nog geen nieuwe tablets aangekondigd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)