‘Samsung komt met nieuwe Windowstablet Galaxy TabPro S2’

30 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-tabpro-s-groot-6

Samsung zou zeer binnenkort met een nieuwe versie komen van de Windowstablet Galaxy TabPro S (hierboven afgebeeld). Mogelijk gaat deze nieuwe versie de Galaxy TabPro S2 heten. Wellicht wordt een aantal nieuwe tablets in deze range onthuld. Dat zou gebeuren tijdens het Mobile World Congress (MWC) volgende maand.

Windowstablet van Samsung

De opvolger van de Galaxy TabPro S is inmiddels door het proces van Wifi-certificatie heen. Daardoor is het bestaan van het apparaat onthuld. De wifi-vertificatie gebeurt meestal vlak voordat een apparaat officieel wordt gelanceerd.

Vier varianten

De Galaxy TabPro S2 wordt waarschijnlijk in vier varianten op de markt gebracht, meldt Sammobile. De typenummers: SM-W728, SM-W727, SM-W723, en SM-W720. Sommige van deze tabletvarianten zouden behalve wifi ook lte aan boord krijgen.

Amoled-scherm

Verdere details over de hardware van de Galaxy TabPro S2 zijn nog spaarzaam. Volgens Sammobile kunnen we een 12-inch amoled-scherm verwachten. Het scherm krijgt  een resolutie van 2160 x 1440 pixels. Ook zou de laatste generatie Intel Core M-processors worden gebruikt.

Review voorganger

De besstaande Galaxy TabPro S heeft grofweg dezelfde specificaties. Die werd gepresenteerd op het MWC van 2016. Dat is een jaar geleden dus, en het ligt dan voor de hand dat nu een opvolger wordt gepresenteerd op de beurs in Barcelona. Onze review van de TabPro S is hier terug te lezen. Spoiler: onze reviewer was bijzonder tevreden over deze tablet, vooral over het prachtige scherm en het lekker typende bijbehorende toetsenbord.

Reacties (0)