‘Samsung komt met eigen Animoji op Galaxy S9’

13 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-S9

Vorig jaar lanceerde Apple de iPhone X. Dat toestel heeft voorop een camera die je gezicht in kaart brengt en een geinige extra functie mogelijk maakt. De Animoji zijn emoticons die je gezichtsbewegingen volgen en daarmee gezichtsuitdrukkingen digitaal maken op verschillende poppetjes. Nu lijkt het erop dat ook Samsung met zoiets komt op zijn Galaxy S9 en S9 Plus.

Animoji van Samsung

Samsung zou volgens ETNews, dat doorgaans welingelichte bronnen heeft, met 3D-emoticons komen. Die moeten geavanceerder zijn dan de Animoji van Apple en de gezichtsbewegingen van de gebruiker nauwkeuriger volgen en in kaart brengen. Het zijn onder meer dieren die gedeeld kunnen worden met vrienden.

Dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zo’n functie naar zijn nieuwe toptoestel wil brengen is bepaald geen verrassing. Het bedrijf onthulde eerder dit jaar een nieuwe processor, de Exynos, die voorzien is van “realistische filters om gezichtsbewegingen te volgen”. Ook bevat die chip extra beveiligingsmaatregelen om het ontgrendelen van apparaten met gezichtsherkenning mogelijk te maken.

Presentaties nieuwe Samsung-telefoon

De Galaxy S9 en zijn grotere broertje worden over pakweg anderhalve week onthuld in Barcelona. Samsung organiseert dan een evenement op 25 februari, voorafgaand aan het Mobile World Congress. De nieuwe telefoon kost naar het schijnt tussen de 925.000 en 1 miljoen won. Omgerekend is dat tussen de 689 en 745 euro. Natuurlijk komen daar nog allerhande heffingen en belastingen bovenop, dus de daadwerkelijke prijs weten we nog niet.

Reacties (0)