Samsung komt met 7-inch Galaxy Tab 3 tablet voor kinderen

26 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-3-kinderen

De Galaxy Tab 3-serie van Samsung is met een 7-inch, een 8-inch en een 10.1-inch model nog niet divers genoeg. De Koreaanse fabrikant komt namelijk als we een Koreaanse brochure mogen geloven ook met een 7-inch model dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen.

Als de brochure legitiem is dan brengt Samsung binnenkort, in ieder geval in Korea, de Galaxy Tab 3 Kids op de markt. Dit model beschikt over een 7-inch display en verder dezelfde specificaties als de 7-inch Galaxy Tab 3 (7.0). Zo is de tablet voorzien van een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een dualcore-processor met een klokksnelheid van 1.2GHz, 8GB aan intern opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, wifi, Bluetooth 3.0 en een microSD-kaartlezer.

Wat de aanpassingen zijn die Samsung voor kinderen heeft doorgevoerd is niet helemaal duidelijk maar het lijkt erop dat binnen Android 4.1 Jelly Bean een afgeschermde omgeving voor kinderen gebruikt wordt. Daarnaast is er toegang tot voor kinderen interessante apps en kunnen ouders bepalen wat kinderen wel en niet mogen zien en gebruiken. De behuizing van de tablet wordt beschermd middels een bumper die om het apparaat geplaatst kan worden.

Wanneer de tablet op de markt verschijnt en wat er voor betaald moet worden is momenteel nog niet bekend. Mogelijk presenteert Samsung de tablet tijdens IFA 2013 in Berlijn.

Bron: Moveplayer

Reacties (0)