‘Samsung investeert 40 miljoen dollar in Niantic voor Galaxy-games’

27 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-9-foto-2

Volgens een artikel van The Inquirer investeert Samsung 40 miljoen dollar in Niantic, de makers van Ingress en Pokémon Go. Hiervoor zou Niantic dan aan de slag gaan om exclusieve games te ontwikkelen voor de Galaxy-telefoons van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De deal is nog niet officieel bekendgemaakt, maar zou in de komende weken officieel naar buiten moeten komen. Naast exclusieve games gaat het ook om vroegtijdige toegang van nieuwe games van Niantic. Games zullen dan als eerste op de Galaxy-telefoons verschijnen, net zoals Fortnite dat deed toen het spel voor het Android-besturingssysteem verscheen.

Het artikel bericht ook over de nieuwe game Harry Potter: Wizards Unite van Niantic. Mogelijk gaat het hierbij niet om een exclusieve deal, maar om vroegtijdige toegang tot dat spel op de Galaxy-telefoons. Hierbij zou de Samsung S-Pen gebruikt moeten worden als toverstaf. Hoe dat in de praktijk moet werken is op dit moment nog niet bekend.

Samsung had eerder al een exclusieve deal voor Fortnite

Eerder al werkten Epic Games en Samsung samen voor de release van de populaire game Fortnite voor Android. Gebruikers met een smartphone van Samsung kregen eerder toegang tot het battle royale-spel. Tevens was er een exclusieve deal wanneer je de Galaxy Note 9 vooruit bestelde. Hierbij kon men kiezen tussen een koptelefoon van AKG of ingame currency voor Fortnite, de zogenaamde V-Bucks.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)