Samsung introduceert Exynos 5420 Octa-chip met tweemaal snellere gpu

23 juli 2013 2 Minuten 1 Reacties
Samsung-Exynos-5-Octa

Samsung heeft de nieuwe Exynos 5420 Octa-processor aangekondigd. Deze mobiele processor moet tweemaal betere grafische prestaties dan de oude versie bieden.

Vorige week liet Samsung al weten op korte termijn een nieuwe processor in de Exynos-serie te lanceren en vandaag heeft de Koreaanse fabrikant dan ook de nieuwe Exynos 5420 Octa-processor aangekondigd. De chip beschikt over een tweemaal snellere gpu en 20 procent meer cpu-kracht.

De huidige Exynos 5 Octa-processor van Samsung wordt momenteel alleen nog maar in Aziatische versies van de Galaxy S4 gebruikt maar zou problemen hebben met onder meer het energieverbruik. Hoewel Samsung niet aangeeft dat de nieuwe processor een gevolg van de problemen met de ‘oude’ variant is lijkt dit wel het geval te zijn.

Net als de vorige generatie beschikt de nieuwe Exynos 5 Octa-soc over de big.LITTLE architectuur. Dit houdt in dat er vier snelle Cortex A15 kernen  en vier Cortex A7 kernen gebruikt worden. De A15 kernen worden ingezet voor intensieve taken, terwijl de A7 kernen ingezet worden bij minder intensieve taken. Zo moeten krachtige prestaties en een laag energieverbruik gegarandeerd kunnen worden.

Advertentie

De Exynos 5420 Octa-processor beschikt echter wel over een hogere kloksnelheid per kern. De Cotex A15 kernen zijn geklokt op 1.8GHz, terwijl de Cortex A7 kernen een kloksnelheid van 1.3GHz hebben. Volgens Samsung moet dit voor 20 procent betere prestaties van de cpu zorgen. Wat betreft de gpu heeft Samsung nu gekozen voor de nieuwe Mali-T628 MP6 met zes kernen. Deze chip moet tweemaal de grafische prestaties van de PowerVR SGX544-MP3 in de oude processor bieden.

Verder heeft Samsung de processor voorzien van ondersteuning voor WiFi Display en heeft het bedrijf een nieuwe techniek genaamd Multi Image Compression toegevoegd die moet zorgen voor een lager energieverbruik bij de weergave van grafische intensieve content.

De verwachting is dat de eerste mobiele producten met de Exynos 5420 Octa-processor dit jaar nog verschijnen. Mogelijk is de Samsung Galaxy Note III één van de eerste modellen. Ook gaan er geruchten dat Samsung’s nieuwe high-end tablets, de Galaxy Tab 3 Plus modellen, ermee uitgerust worden.

Via: Persbericht


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Delacosa

Delacosa
23 juli 2013 om 14:17

allemaal leuk en aardig maar gooi die chip dan ook es verdomme in je Tablets en smarthphones

Inloggen