‘Samsung Galaxy X’ wordt opvouwbare tablet/smartphone in 2017

17 mei 2016 1 Minuut 1 Reacties
Samsung Galaxy S studie

Samsung zou volgend jaar een waarlijk grote stap maken op technologiegebied: de presentatie van de eerste opvouwbare tablet/smartphone. Met deze Samsung Galaxy X mikt de fabrikant volgens Sammobile op een release in 2017.

Opvouwbaar scherm

Samsung is achter de schermen, en soms ook ervoor, al vele jaren bezig met de ontwikkeling van flexibele en vouwbare schermen. Het was alleen nog de kunst om er een hanteerbaar product voor de massa mee te maken. Kennelijk is Samsung daar nu in geslaagd.

Buigbaar

Samsung heeft de afgelopen jaren flink wat patenten geregistreerd op het gebied van opvouwbare oled-schermen. Met de productie van de Galaxy Edge-serie is al een aardige stap gemaakt richting gebogen schermen, maar dit gaat verder. De schermen kunnen door de gebruiker zelf worden verbogen, en teruggebogen, alsof je een boek opent.

Scherm open, scherm dicht…

De Samsung Galaxy X is volgens bronnen van Sammobile zo opvouwbaar als een portemonnee. De gebruiker kan hem zelf openen en sluiten, en zo kiezen voor het smartphone- of het tabletformaat.

Advertentie

Samsung zou achter de schermen een ploeg werknemers aan het werk hebben gezet onder de naam Project Valley. Dit team heeft de taak om volgend jaar een apparaat met een opvouwbaar 4K-scherm op de markt te brengen.

4K-resolutie

4K is een resolutie van zeker 3840×2170 pixels. Het paneel moet zijn opgewassen tegen dagelijks gebruik en de vele bewegingen die ermee worden gemaakt. Het apparaat moet handzaam genoeg zijn voor de massa, en sterk genoeg om een hele tijd mee te gaan.

Samsung is volgens Sammobile zelfs al bezig om een apparaat te ontwikkelen dat tweemaal gevouwen kan worden. Zodat je echt een opvouwbare tablet in je broekzak kunt steken.

Reacties (1)