Samsung Galaxy Watch 3 en Active 2 krijgen bloeddrukmeter en ecg-functie

26 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-watch-3

Samsung laat weten dat Samsung Galaxy Watch 3- en Active 2-eigenaars binnenkort kunnen rekenen op extra functies voor hun smartwatch.

Binnenkort brengt Samsung de Samsung Health Monitor-app uit in Nederland, die samenwerkt met de Samsung Galaxy Watch 3 en Active 2. Niet alleen helpt de app bij het monitoren van je sportprestaties, ook is het mogelijk bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uit te voeren.

De Samsung Health Monitor-app heeft in december 2020 de CE-markering ontvangen. Hierdoor kan de app uitgebreid worden naar 28 Europese landen. De CE-markering laat zien dat het product voldoet aan de EU-eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Nederland en België vallen onder die 28 landen.

Nieuwe Samsung Galaxy Watch 3-functies

Een hoge bloeddruk wordt vaak in verband gebracht met hersen-, nier- en hartaandoeningen en als het niet wordt behandeld, kan dit leiden tot een beroerte en hartaandoeningen. Samsung Galaxy-smartwatches kunnen de bloeddruk meten via de Samsung Health Monitor-app, waarmee eigenaars inzicht krijgen in hun gezondheid.

Advertentie

Zodra de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2 is gekalibreerd met een traditionele bloeddrukmanchet, tik je op ‘meten’ om je bloeddruk af te lezen. Het apparaat meet je bloeddruk door middel van polsgolfanalyse, die wordt bijgehouden met de hartslagmonitorsensoren. Het programma analyseert vervolgens de relatie tussen de kalibratiewaarde en de bloeddrukverandering om de bloeddruk te bepalen.

Zoals altijd geldt dat dergelijke producten geen vervanging zijn voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Je gebruikt je smartwatch als middel om te achterhalen of er iets aan de hand is of niet en moet daarna nog steeds actie ondernemen.

Ecg-functie

De elektrocardiogramfunctie van de Samsung Health Monitor-app werkt door de elektrische activiteit van het hart te analyseren via een sensor op de Samsung Galaxy Watch 3 of Watch Active 2.

Je opent hiervoor de Samsung Health Monitor-app als je rustig zit en zorgt ervoor dat het horloge stevig om je pols zit. Je legt vervolgens je onderarm op een plat oppervlak en plaatst een vingertop van de andere hand gedurende dertig seconden lichtjes op de bovenste knop van de smartwatch. De app meet dan je hartslag en -ritme, die worden geclassificeerd als een sinusritme (een normale, regelmatige hartslag) of AFib (wanneer het hart onregelmatig klopt).

Beschikbaarheid

Om bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uit te voeren, installeer je de Samsung Health Monitor-app op zowel de Samsung Galaxy Watch 3 of Watch Active 2 als je Galaxy-smartphone. De app wordt automatisch geïnstalleerd als je je Galaxy-smartwatch updatet naar de nieuwste versie via de Galaxy Wearable-app. De smartwatch-app opent dan een link naar de downloadpagina van de smartphone-app in de Galaxy Store. De update van de Samsung Health Monitor-app is vanaf 22 februari6 in Nederland beschikbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)