Samsung Galaxy View krijgt een afstandsbediening-app

19 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-View-low-res-1

Samsung heeft vandaag een nieuwe app gelanceerd voor de Samsung Galaxy View-tablet: een afstandsbedieningapplicatie. Deze app zet je op je smartphone (die niet van Samsung hoeft te zijn) en stelt je in staat de grote tablet van een afstand te bedienen.

Bedien de Samsung Galaxy View vanaf een afstand met deze app

Samsung wil van de Samsung Galaxy View-tablet een multifunctioneel apparaat maken. Eerder lanceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf al een familie-app waarmee foto’s en berichten gedeeld kunnen worden op de Galaxy View, die dan als centraal punt dient. Vandaag brengt Samsung een nieuwe app uit: een afstandsbediening-app. Deze applicatie download je naar je smartphone, die niet van Samsung hoeft te zijn, die dan vervolgens als afstandsbediening fungeert voor de grote tablet, met zijn scherm van 18,4 inch.

De app bevat een aantal standaard knoppen:

  • Pijltjestoetsen
  • Volumeknop
  • Aan- en uitknop
  • Centrale OK-knop

Daarnaast is er een soort laptop-achtige touchpad aanwezig binnen de app, waarmee je een pijltje over het scherm van de Galaxy View kunt bedienen, en beschikt die over een virtueel toetsenbord waarmee je kunt typen. Daarnaast zijn de terug-, home- en recentknoppen ook vertegenwoordigd. De afstandsbediening-app ondersteunt momenteel alleen maar smartphones en geen tablets. Je hebt tenminste Android 4.4 nodig om de app te kunnen installeren. De Samsung Galaxy View zou deze maand in Nederland moeten worden gelanceerd.

Galaxy View Remote

Reacties (0)