‘Samsung Galaxy Tab A en Tab A Plus specificaties onthuld’

06 februari 2015 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy Tab A

Na de registratie van merknamen kwam vandaag de eerste informatie naar buiten over de Samsung Galaxy Tab A en de Samsung Galaxy Tab A Plus.

Het is alweer een tijdje geleden dat we een nieuwe Samsung tablet te zien kregen. Gisteren las je op onze website dat Samsung merknamen heeft geregistreerd voor verschillende tablets: de Galaxy Tab A, Tab E en Tab J. Het was waarschijnlijk dat we pas over een aantal maanden meer te horen kregen over deze tablets, maar vandaag kwam de eerste informatie al naar buiten over de Samsung Galaxy Tab A en de Samsung Galaxy Tab A Plus.

De Galaxy Tab A (Plus)

Volgens SamMobile komen de Galaxy Tab A en de Galaxy Tab A Plus er sneller aan dan we denken. Een precieze datum hebben ze niet, maar wel de specificaties van de tablets: bij beide versies kan je kiezen tussen een 8 en een 9.7 inch scherm, en de Tab A Plus heeft een S-Pen. Dat zou betekenen dat de Galaxy Tab A Plus Samsung’s eerste tablet buiten de Note-serie wordt met een pen. Beide tablets zouden een resolutie hebben van 1024 x 768, scherp genoeg voor een mid-end tablet. Verder zijn de specificaties van beide tablets ook vrijwel identiek: Een Snapdragon 410 processor met een kloksnelheid van 1.2 GHz, een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Beide tablets hebben volgens Sam Mobile een dikte van 7.4 milimeter. Naast de S-Pen zit er dus niet zoveel verschil tussen de Samsung Galaxy Tab A en de Galaxy Tab A Plus. Wel heeft de Plus-versie 2 GB aan werkgeheugen, waar de normale Galaxy Tab A 1.5 GB aan werkgeheugen heeft. Als je kiest voor de 8 inch modellen krijg je een batterij van 4000 mAh, terwijl de 9.7 inch varianten een 6000 mAh batterij hebben.

Advertentie

Een officiële aankondiging moeten we nog afwachten, maar het is duidelijk dat dit geen high-end tablets gaan worden. Het is dan ook een interessante zet van Samsung om de S-Pen ook te gaan introduceren bij mid-end tablets. Onlangs werd de Galaxy Tab Active gelanceerd met een pen, maar dat was de zogenaamde C-Pen, een pen met minder functies dan de S-Pen. De S-Pen is wel een gadget waarmee het merk zich kan onderscheiden in een markt waar elke dag nieuwe tablets lijken uit te komen. De namen van Samsung’s nieuwe tablets zijn opvallend: en doen geruchten de ronde dat Apple ook een Plus-versie gaan uitbrengen van de iPad.

Reacties (0)