Samsung Galaxy Tab S6 gepresenteerd: vernieuwde S Pen en dubbele camera’s

31 juli 2019 4 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy Tab S6

Samsung heeft zojuist de nieuwe Galaxy Tab S6 aangekondigd. De high-end tablet is de opvolger van de Galaxy Tab S4 en staat volgens Samsung in het teken van verbinden en creëren, entertainment en het bereiken van doelen.

De Galaxy Tab S6 is de eerste tablet in deze reeks met de nieuwste en snelste hardware aan boord. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 855-processor  met 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen aanwezig. De tablet heeft een Super amoled-scherm van 10,5-inch in een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. De vernieuwde S Pen speelt wederom een belangrijke rol bij dit model.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland vertelt:

‘Inspiratie komt en gaat. Het is dan handig voor creatievelingen en professionals om direct een apparaat tot hun beschikking te hebben dat deze oneindige verbeelding bij kan houden en hun drukke, actieve levensstijl kan aanvullen, Met de Galaxy Tab S6 kunnen consumenten hun creativiteit de vrije loop laten gaan, terwijl ze kunnen bouwen op de productiviteits-features van topkwaliteit en geavanceerde technologie die ze van Samsung-tablets verwachten.’

Uniek in de wereld van tablets is de dubbele camera, dat hebben we nog niet eerder gezien. De Galaxy Tab S6 beschikt over een hoofdcamera van dertien megapixel en een camera van vijf megapixel met groothoeklens. Voorop vinden we een camera van acht megapixel. Een vingerafdruksensor zul je niet vinden op de behuizing. Deze heeft Samsung onder het scherm geplaatst, net als in de nieuwste smartphones van het merk.

Vernieuwde S Pen achterop in inkeping

Tablets worden dunner en dunner en wat doe je dan met de bijbehorende S Pen? Daar heeft Samsung iets op gevonden. Aan de achterkant van de behuizing vind je een speciale inkeping waar je de S Pen in kan bewaren. Samen met de magnetische cover is de tablet en de S Pen hierdoor altijd beschermd. De S Pen begon als extra instrument om mee te schrijven en te tekenen, maar is nu ook als afstandsbediening te gebruiken. De S Pen zal draadloos opladen via de inkeping achterop de tablet. Tien minuten opladen staat garant voor tien uur lang gebruik. Via zogenaamde Air actions kun je de tablet door middel van gebaren bedienen. Gebruik je de S Pen als afstandsbediening, dan kan dit tot ongeveer tien meter afstand. Dat de tablet dunner dan ooit is heeft ook een keerzijde. Een 3,5mm-koptelefoonaansluiting ontbreekt hierdoor.

De tablet heeft vier speakers die zijn getuned door AKG en ook Dolby Atmos wordt ondersteund. De afmetingen van de Galaxy Tab S6 bedragen 244,5 mm x 159,5 mm x 5,7 mm en het gewicht is 420 gram. De batterij heeft een capaciteit van 7.040 mAh en ondersteunt snelladen. Er komt zowel een wifi-versie als een wifi+4g-versie op de markt.

Verschillende accessoires

Samsung brengt verschillende accessoires op de markt bij deze tablet. Allereerst natuurlijk het optionele toetsenbord, dat dit keer tevens is voorzien van een touchpad, net als bij een laptop. Het Keyboard Cover is niet alleen een toetsenbord, maar werkt tevens als beschermhoes voor de tablet. Overigens komt er ook een beschermhoes op de markt zonder toetsenbord. Daarnaast komt Samsung met de vernieuwde Pogo Charging Dock, een oplaadstation waar je de tablet gemakkelijk in kunt zetten en kunt gebruiken. Hiermee wordt de tablet tevens een hub voor je smarthome voor al je verbonden apparaten via Samsung SmartThings. Deze kun je onder andere via de virtuele assistent Bixby aansturen. Samsung DeX wordt ook weer ondersteund, zodat je de tablet kunt overschakelen naar een pc-ervaring. Het toetsenbord heeft ook een speciale DeX-toets. Hiermee kun je de DeX-omgeving snel starten en sluiten.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S6 is verkrijgbaar in de kleuren Cloud Blue en Mountain Gray. Er verschijnen drie versies op de markt. De versie met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen gaat 699 euro kosten. De versie met 8GB/256GB krijgt een adviesprijs van 779 euro. De wifi+4g-versie (128 GB) gaat ook 779 euro kosten. De Samsung Galaxy Tab S6 ligt vanaf 23 augustus in de winkels.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)