Samsung Galaxy Tab E officieel aangekondigd

16 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-tab-e-feature2

Samsung heeft officieel zijn nieuwste Android-tablet aangekondigd, voorlopig alleen nog maar voor Taiwan: de Samsung Galaxy Tab E. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Samsung de tablet zou aankondigen, aangezien hij al eerder was opgedoken.

Samsung Galaxt Tab E: de nieuwe budgettablet van Samsung

Samsung heeft officieel zijn nieuwste tablet onthuld: de Samsung Galaxy Tab E. We kwamen de tablet al een paar keer eerder tegen, waaronder in een rijtje trademarks en in een Taiwanees tijdschrift. Ook hadden we al geschreven over het gerucht dat de tablet een scherm van 9,6 inch zou krijgen, maar geen beeldverhouding van 4:3, zoals je hier kunt lezen. Maandagavond Nederlandse tijd heeft Samsung de tablet dan officieel aangekondigd, waardoor we nu in elk geval de specs kunnen bekijken en de schermgrootte kunnen bevestigen.

De Samsung Galaxy Tab E, met het modelnummer SM-T560, heeft inderdaad een 9,6 inch tft lcd-scherm, met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het apparaat draait niet op Android 5.0 Lollipop, maar in plaats daarvan op het iets oudere Android 4.4 KitKat. Onder de motorkap vinden we een quadcore-processor (mogelijk een Spreadtrum SC7730SE), geklokt op 1,3GHz. Ook heeft de budgettablet 1,5GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen, evenals een microSD-kaartslot, voor wanneer je extra geheugen nodig hebt.

Qua batterij kunnen we rekenen op eentje met een vermogen van 5000mAh, die niet te verwijderen is. In tegenstelling tot wat er eerder beweerd werd, krijgt de Samsung Galaxy Tab E niet twee versies, maar één versie en die is WiFi only. De verwachting is in elk geval dat er later ook een 3G-variant zal verschijnen, aangezien het modelnummer SM-T561 ook al is opgedoken in de afgelopen weken. In Taiwan kost het apparaat 225 dollar (zo’n 200 euro), waar de tablet eind deze maand moet verschijnen. Over een Nederlandse datum is niets bekend.

Bron Samsung Via SamMobile

Reacties (0)