Samsung Galaxy Tab A in mei te koop vanaf 299 euro

18 maart 2015 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-tab-a

Samsung heeft vandaag de Galaxy Tab A officieel aangekondigd voor Nederland. De tablet, met formaat van 9.7-inch, moet vanaf begin mei in de winkels liggen voor een prijs vanaf 299 euro.

Samsung Galaxy Tab A

Gisteren zagen we de Galaxy Tab A-tablets al voorbij komen maar over een lancering in Nederland was nog niks bekend. Daar komt vandaag verandering in maar Samsung laat weten dat wij maar één van de modellen kunnen verwachten. De 9.7-inch versie, genaamd de Galaxy Tab A 9.7, wordt begin mei op de Nederlandse markt verwacht.

De Galaxy Tab A is volgens Samsung de ideale tablet voor het gezin, waarmee men kan browsen, lezen en e-mailen. Eén van de veranderingen die Samsung heeft doorgevoerd om dit te bereiken zien we terug in het scherm. Dat heeft voor het eerst een beeldverhouding van 4:3, een verhouding die we met name kennen van de iPad.

Verder beschikt de tablet over een ips lcd-display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en draait het geheel op een Qualcomm Snapdragon 410-processor. Deze chip wordt vergezeld door 1.5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Je kunt ook kiezen voor een variant met 4G voor snel mobiel internet.

Advertentie

Ook is de Galaxy Tab A uitgerust met een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel webcam aan de voorzijde, Bluetooth 4.0 en WiFi. De tablet heeft een gewicht van 470 gram en een profiel van 7.5 millimeter. Samsung rust de tablet uit met Android 5.0 Lollipop als besturingssysteem met daar overheen de TouchWiz interface. Met de verbeterde Kids Mode leren kinderen spelenderwijs op de tablet. In de veilige omgeving kunnen ze kleuren, fotograferen en muziek luisteren, zonder dat ze op internet belanden.

Naast een 16GB WiFi-versie en een 16GB 4G-versie komt Samsung met een 16GB WiFi-versie die met de S-Pen stylus geleverd wordt. Met de S-Pen heb je toegang tot S-Note voor het maken van notities en kun je het scherm bedienen.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung brengt de Galaxy Tab A 9.7 vanaf begin mei naar Nederland. De 16GB WiFi-versie gaat 299 euro kosten, de 4G-versie krijgt een prijs van 369 euro. De WiFi-versie met S-Pen krijgt een prijs van 349 euro mee.

Reacties (0)