Samsung Galaxy Tab 4 Active ‘outdoor-tablet’ duikt op bij webwinkel

29 augustus 2014 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-4

Een Franse webwinkel heeft de nog onaangekondigde Samsung Galaxy Tab 4 Active, een Android tablet voor buitenshuis, online gezet.

In onze IFA 2014 preview lieten we al doorschemeren dat de kans klein is dat Samsung volgende week met nieuwe tablets komt, maar vandaag laat een Franse webwinkel zien dat de Koreaanse fabrikant mogelijk toch een verrassing voor ons in petto heeft. De winkel heeft namelijk de nog onaangekondigde Samsung Galaxy Tab 4 Active, een outdoor-tablet, online gezet.

Samsung heeft inmiddels een zeer uitgebreide assortiment tablets, met modellen voor nagenoeg elke doelgroep. Zo is de Galaxy NotePRO voor de creatieve professional, de Galaxy Tab 3 Kids voor de kinderen en de Galaxy Tab 4 (10.1) voor diegene die thuis media wil consumeren. Voor de outdoor-fanatiekeling, diegene die graag buitenshuis bezig is, was er echter nog geen model maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in.

Een Franse website heeft namelijk de tot vandaag onbekende Galaxy Tab 4 Active online gezet. Deze tablet moet het eerste model van Samsung worden dat speciaal voor buitenshuis ontwikkeld is. De tablet is nagenoeg compleet gebaseerd op de reeds gelanceerde Galaxy Tab 4 (8.0) maar krijgt waarschijnlijk een behuizing die tegen een stootje en een spatje water kan.

Advertentie

Uit de productpagina van de winkel kunnen we opmaken dat dit model beschikt over 16GB aan intern opslaggeheugen en draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de TouchWiz-interface. Of Samsung ook qua software aanpassingen doorvoert voor gebruik buitenshuis is onduidelijk. De winkel houdt vooralsnog een prijs van ongeveer 390 euro aan, wat ons wat aan de hoge kant lijkt voor dit model.

Samsung houdt op 3 september een persconferentie in Berlijn en TabletsMagazine is hierbij aanwezig. Voor het laatste nieuws vanaf de beurs kun je terecht op onze IFA pagina.

Reacties (1)