Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) zonder quad-core processor naar de VS

04 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy-Tab-2-10.1

Vorige maand gingen er nog geruchten dat de nieuwe Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) voorzien zou worden van een quad-core processor om zo de concurrentie met de iPad en andere quad-core tablets aan te kunnen gaan maar inmiddels lijkt dit naar het rijk der fabelen verwezen te worden. In de VS althans, want daar is de tablet nu te pre-orderen met de specificaties die wel al kenden.

De Galaxy Tab 2 (10.1) is de opvolger van de originele Galaxy Tab 10.1 en brengt een aantal verbeteringen met zich mee. Zo heeft Samsung het design aangepast wat nu aardig overeenkomst met de Galaxy Tab 10.1N versie die Samsung vorig jaar in Duitsland lanceerde. De randen zijn om de tablet heen gevouwen waardoor de speakers naar voren richten in plaats van naar achteren. Daarnaast krijg je vanuit de winkel de beschikking over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem en is de tablet voorzien van een microSD card reader, iets dat bij de eerste generatie Galaxy Tabs ontbrak.

Verder komt de Galaxy Tab 2 (10.1) grotendeels overeen met de Galaxy Tab 10.1. Zo krijg je 1GB aan werkgeheugen, een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1GHz dual-core Texas Instruments OMAP4 processor, Bluetooth 3.0, een 3 megapixel camera aan de achterzijde en de Samsung TouchWiz interface als schil over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Meer informatie over de tablet vind je op de productpagina.

Ook de prijs van de nieuwe variant wijkt af van de introductieprijs van de Galaxy Tab 10.1. Het nieuwe model wordt in de VS voor 399 dollar gelanceerd en in Nederland zal de prijs beginnen bij 399 euro. Deze prijs geldt voor de 16GB Wifi-only variant. De 3G versie zal 100 dollar/euro duurder zijn. Wanneer de tablet in Nederland verschijnt is nog niet bekend.

Advertentie

Bron: CNET

Reacties (0)