Samsung Galaxy S21 Unpacked-evenement op 14 januari

04 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy S20

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en fabrikanten staan gelijk in de startblokken om de nieuwe generatie vlaggenschepen voor 2021 aan te kondigen.

Nadat de Xiaomi Mi 11 op 28 december al werd gepresenteerd, daar is het komende maand tijd voor de Samsung Galaxy S21. Het Unpacked-evenement staat gepland voor 14 januari.

De nieuwe topserie smartphones van Samsung worden naar verwachting tijdens dit evenement aangekondigd en is de opvolger van de S20-serie (zie foto). Het Unpacked-evenement heeft als tagline ‘Welcome to Everyday Epic’. Dit keer is het geen fysiek evenement. Pers is dan ook niet aanwezig. Dit heeft uiteraard te maken met de pandemie waar we nog altijd mee te maken hebben. Het Samsung Unpacked-evenement is een virtueel evenement dat je zelf ook kunt volgen via YouTube en andere kanalen.

Wat weten we tot nu toe van de Samsung Galaxy S21?

De afgelopen weken zijn er diverse lekken geweest over de nieuwe S21-serie. Zo zijn er naar verwachting drie verschillende smartphones die binnen de serie gelanceerd gaan worden. Het reguliere toestel krijgt naar verwachting een amoled-scherm van 6.2-inch (120Hz), de Galaxy S21 Plus is met 6.7-inch een stukje groter. Daarnaast verwachten we dit keer geen kleiner model, maar juist een Ultra-model met een QHD+-scherm van 6.8-inch.

Alhoewel de serie in de Verenigde Staten beschikt over de Snapdragon 888, daar moeten we het in Europa waarschijnlijk wederom met een eigen chip van Samsung doen, de Exynos 2100. Ook op het gebied van de cameramogelijkheden zit er verschil tussen de drie smartphones, waarbij het Ultra-model een 108 megapixel hoofdcamera zou krijgen met twee telelenzen. Het reguliere model en de Plus zouden beschikken over een hoofdcamera van twaalf megapixel met een ultragroothoeklens van twaalf megapixel en een hybride zoomlens van 64 megapixel.

Eind januari al te koop?

De Samsung Galaxy S21-serie moet naar verwachting eind januari al te koop zijn. Voor nu is het nog even wachten. Op 14 januari wordt de serie gepresenteerd door Samsung en brengen wij er uiteraard verslag van uit.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)