Samsung Galaxy S10 wordt één van de eerste telefoons met wifi 6

04 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
renders-samsung-galaxy-s10-s10-plus-1

Zoals het er nu naar uitziet zal de Samsung Galaxy S10 één van de eerste smartphones die wifi 6, de nieuwe wifi-standaard, zal ondersteunen. Momenteel zijn er nog geen routers met deze wifi-standaard te koop, maar dan ben je wel alvast voorbereid op de toekomst.

Samsung Galaxy S10 met wifi 6

De Samsung Galaxy S10 wordt één van de eerste smartphones die wifi 6 zal gaan ondersteunen. Er zijn drie toestellen binnen deze serie gespot bij de FCC, de communicatiewaakhond van de Verenigde Staten van Amerika (via Droid Life). Hoewel dat mooi nieuws lijkt, heb je er op korte termijn nog vrij weinig aan. Momenteel zijn er nog geen routers met deze nieuwe wifi-standaard aan boord te koop. die verschijnen in de loop van het jaar op de markt, maar wanneer ze naar Nederland zullen komt is op dit moment nog niet bekend.

Wifi 6 staat niet in het teken van een enorme snelheidsverhoging per apparaat op het netwerk, maar kan wel hogere snelheden beloven voor alle apparaten die verbonden zijn doordat er anders met dataverwerking wordt omgegaan. Aangesloten apparaten hoeven niet meer op hun beurt te wachten, waardoor downloaden en uploaden veel sneller gedaan wordt. Om volledig van het nieuwe wifi te profiteren, heb je dus niet alleen een apparaat met de standaard aan boord nodig. Ook moet je router er dus helemaal klaar voor zijn.

Reacties (0)