Samsung Galaxy S10-modellen blijken moeilijk te repareren

07 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
ifixit-samsung-galaxy-s10

iFixit heeft naar de verschillende Samsung Galaxy S10-modellen gekeken en geconcludeerd dat ze moeilijk te repareren zijn. Dat betekent dus dat je zelf moeilijk even de motorkap omhoog kunt gooien en een onderdeel kan vervangen wanneer er iets mis is.

Samsung Galaxy S10 is moeilijk zelf te repareren

Smartphones bieden de laatste paar jaar steeds meer functies aan, maar daardoor zijn er ook veel meer onderdelen aanwezig. Onderdelen die in een kleiner formaat beschikbaar worden gemaakt en in een compacte behuizing worden gestopt om de telefoon relatief klein te houden. Gaat er dan iets onder de motorkap mis, dan heb je een ander probleem: zelf maken wordt steeds lastiger. Dat zagen we al bij de Galaxy S8 en Galaxy S9, maar nu ook bij de Samsung Galaxy S10. Deze telefoon blijkt nog moeilijker zelf te repareren.

De website iFixit heeft dit model een reparatiescore gegeven van drie uit de tien punten. Dat is lager dan bij de S8 en S9, die allebei vier punten kregen (hoe lager, hoe slechter). Dit komt vooral doordat Samsung veel lijm gebruikt om alles bij elkaar te houden. Maar het feit dat de usb-poort dit keer gesoldeerd zit aan het board helpt ook niet echt. Wel is het zo dat alle onderdelen los gehaald kunnen worden en per stuk vervangen kunnen worden. Mocht er dus iets kapotgaan, zoek dan in elk geval eerst contact op met Samsung.

Reacties (0)