Samsung Galaxy S10 krijgt mogelijk 3d-gezichtsherkenningstechnologie

25 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s9-foto-1

Geruchten doen de rondte over mogelijke 3d-gezichtsherkenningstechnologie voor de aankomende Samsung Galaxy S10. Volgens een Koreaanse publicatie is Samsung druk aan het werk om de technologie naar het nieuwe vlaggenschip te brengen, dat waarschijnlijk begin volgend jaar zal verschijnen.

De Samsung Galaxy S9 (zie foto) is nog maar een paar maanden op de markt, maar de geruchten over de opvolger gaan volop rond. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Samsung behoort al jaren tot de top op het gebied van smartphones en zou naar verwachting extra gaan uitpakken voor de tiende editie van de Galaxy. De nieuwste geruchten gaan over 3d-gezichtsherkenningstechnologie.

Al voordat de Galaxy S9 verscheen gingen er al geruchten rond over de Galaxy S10. Zo zou het nieuwe toestel misschien onder de naam Galaxy X op de markt gaan verschijnen, krijgt het toestel mogelijk een in-display vingerafdrukscanner en zou de officiële aankondiging wellicht in januari 2019 gaan plaatsvinden. Het nieuwste gerucht gaat over 3d-gezichtsherkenningstechnologie voor het nieuwe vlaggenschip, zo meldt de Koreaanse publicatie The Bell.

Mocht dit waar zijn dan lijkt het erop alsof Samsung de weg van Apple gaat volgen, dat op de iPhone X al een geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie heeft geïmplementeerd met Face ID. Ook Huawei schijnt te werken aan 3d-gezichtsherkenningstechnologie, terwijl Apple later dit jaar waarschijnlijk de technologie verder gaat verbeteren in nieuwe modellen.

Advertentie

Ook weer vermelding over in-display vingerafdruksensor

De publicatie spreekt verder van een mogelijke in-display vingerafdrukscanner, waarvan er dus al eerder geruchten rondgingen. Het is te hopen dat de prijs van het nieuwe vlaggenschip, door de 3d-gezichtsherkenningstechnologie en de mogelijke in-display vingerafdruksensor, niet flink hoger zal komen te liggen dan de prijs van de Galaxy S9.

 

Reacties (0)