Android 9.0 Pie voor Galaxy S9 en S9 Plus rolt vanaf vandaag uit

24 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s9-foto-1

Vanaf vandaag rolt Samsung de Android 9.0 Pie-update uit voor gebruikers met een Galaxy S9 en S9 Plus. Deze komt met de door Samsung ontwikkelde One UI, waardoor je een nieuwe interface zult krijgen.

Op de valreep vlak voor Kerst komt Samsung met een kerstcadeau voor gebruikers van een Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Vanaf vandaag rolt eindelijk Android 9.0 Pie uit voor beide smartphones.

De update zal geleidelijk worden uitgerold door Samsung. Allereerst is Duitsland aan de beurt. Daar kan men vanaf nu direct de update downloaden. De verwachting is dat Nederland zo snel mogelijk zal volgen. De publieke versie van Android 9.0 Pie is 1,7 GB, dus het is aan te raden om deze via een wifi-verbinding te downloaden. Ook gebruikers van de bèta-versie kunnen de publieke versie downloaden. Dan is de update slechts 158 MB.

Je krijgt vanzelf een bericht op de Galaxy S9 of de Galaxy S9 Plus wanneer Android 9.0 Pie voor je klaarstaat. Je kunt ook zelf actief kijken door naar Instellingen te gaan en vervolgens te kijken Software Update of deze voor je klaarstaat.

Advertentie

Android 9.0 Pie met One UI

Samsung staat niet bekend als een bedrijf dat snel grote Android-updates uitbrengt voor de eigen vlaggenschepen. Dit keer staat de update echter nog relatief snel klaar. De verwachting was namelijk begin 2019. Samsung heeft de eigen softwareschil flink onder handen genomen en lanceert One UI met deze update. Je oude vertrouwde interface zal dus net iets anders zijn dan je gewend bent. Of de update later vandaag nog uitrolt naar Nederland, of pas in de komende dagen, is nog niet bekend.

Reacties (0)