Android Pie wordt in januari gelanceerd voor Galaxy Note 9 en S9

07 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-9-foto-8

Samsung heeft bekendgemaakt dat Android 9.0 Pie in januari wordt gelanceerd voor de Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy S9. Uiteraard geldt dat ook voor de Galaxy S9 Plus. Dat heeft het bedrijf laten weten tijdens de ontwikkelaarsconferentie van dit jaar.

Android Pie voor Note 9 en S9

Samsung heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie laten weten dat de Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy S9 en Galaxy S9+ in januari mogen rekenen op de update naar Android Pie. Er is echter nog iets beter nieuws, aangezien Samsung voornemens is deze maand een bèta uit te brengen voor testers, waardoor we deze maand dus al meer te weten gaan komen over de software-update. Daarnaast wordt deze update gebundeld met het One UI, een nieuwe user interface die de gebruikerservaring moet gaan versimpelen.

De One UI, wat uiteindelijk de echte opvolger van TouchWiz moet gaan worden, is meteen de reden dat het zo lang heeft moeten duren dat Samsung-toesteleigenaars de Android Pie-update kunnen gaan downloaden. Echter, Samsung staat er niet om bekend snel met belangrijke updates uit te komen voor hun smartphones en tablets, dus dat zal ook wel marketingtaal zijn. Vooralsnog is het ook nog onduidelijk of oudere toestellen de update kunnen gaan ontvangen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8- en S8-modellen.

Reacties (0)