Camera Galaxy S9 krijgt Flaw Detection en Scene Optimizer met Android Pie

29 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s9-foto-2

De camera op de Samsung Galaxy S9-modellen krijgt beschikking over nieuwe functies wanneer Android Pie eindelijk wordt uitgerold. Het gaat dan om de features Flaw Detection en Scene Optimizer, die nu al beschikbaar zijn op de Samsung Galaxy Note 9.

Galaxy S9-camera krijgt Note 9-functies

Wanneer Android 9.0 Pie dan eindelijk beschikbaar is (begin volgend jaar) voor de Samsung Galaxy S9 en S9+, dan zal de camera worden voorzien van opties die nu alleen nog beschikbaar zijn voor de Samsung Galaxy Note 9. Zo krijgt de camera bijvoorbeeld Flaw Detection. Dit is een verborgen camerafunctie die je kan wijzen op gesloten ogen of bewogen beelden, zodat je heel snel nogmaals een foto kan nemen. Ook kan deze feature ‘zien’ wanneer de camera vies is, waarna je wordt geadviseerd de lens aan de achterkant schoon te maken.

De Scene Optimizer werkt precies zoals je zou vermoeden. Met deze handige camerafunctie kan de Samsung Galaxy S9 geheel zelf de beste instellingen bepalen voor een specifieke foto. Dat is natuurlijk het idee achter zo’n functie. In werkelijkheid hebben we weinig verschillen kunnen aantreffen op foto’s die we met en zonder de optimalisatie hebben gemaakt in onze tijd met de Galaxy Note 9. De verwachting is dat de update begin volgend jaar wordt uitgerold naar de S9-modellen; een precieze datum is helaas nog niet bekend.

Reacties (0)