‘Samsung Galaxy Note III krijgt 6.3 inch display en 8-core processor’

17 januari 2013 1 Minuut 2 Reacties
Galaxy-Note-2-foto-top

De Samsung Galaxy Note III, opvolger van de succesvolle Note II, krijgt volgens geruchten een 6.3 inch scherm. Korea Times, dat de geruchten de wereld in hielp, weet bovendien te melden dat de Note III voorzien is van een Exynos 5 Octa processor met 8 cores.

Terwijl Samsung profiteert van het succes van zijn de Galaxy Note II en het naar verwachting nog tot zeker het najaar van 2013 duurt tot de Note III uitkomt, verschijnen er nu al details over Note III. In een artikel in de Korea Times over een mogelijke chipproductie van Samsung in China wordt verwezen naar een Note III met een 6.3 inch scherm en een Exynos 5 Octa processor, voorzien van 8 cores.

6.3 inch Galaxy Note phablet

Waar de eerste generatie Galaxy Note een 5.3 inch heeft gekregen en het scherm van de Galaxy Note II met 5.5 inch een fractie groter is dan dat van zijn zijn voorganger, geeft Samsung de Note III mogelijk zelfs een 6.3 inch scherm mee. Het is nog onbekend welke resolutie dit scherm gaat ondersteunen, maar er gaan geruchten dat de Galaxy S IV voorzien is van een 5-inch Full HD-scherm, waardoor je van de Note III ook een (minimale) resolutie van 1920 x 1080 pixels mag verwachten. Om het grote scherm aan te sturen krijgt de Note III volgens Korea Times een krachtige Exynos 5 Octa processor met 8 kernen die Samsung tijdens CES 2013 afgelopen week introduceerde.

Meer Galaxy Note geruchten

Overigens is dit niet het eerste gerucht over de Galaxy Note III. In december wisten anonieme bronnen tegenover The Verge te melden dat Samsung het gat tussen de 5.5 inch phablets en de 7 inch tablets wilde vullen door een Galaxy Note met 6.3 inch display te introduceren. Daarbij zou Samsung op korte termijn nog een nieuw lid van de Galaxy Note familie onthullen in de vorm van de Galaxy Note 8.0, een 8 inch tablet met S-Pen.

Reacties (2)