Samsung Galaxy Note 8 krijgt eerder Android Pie dan verwacht

04 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
android-pie-standbeeld

Gewoonlijk komt Samsung eerst met een grote Android-update voor een Galaxy S-apparaat en daarna pas een Galaxy Note-device. Daar lijkt dit jaar verandering in te komen. Deze week is de Android Pie roadmap bekend gemaakt en blijkt dat gebruikers van Note-apparaten blij kunnen uitkijken naar de maand februari.

Samsung en Android Pie

Volgens de site Sammobile komt Samsung al in de loop van februari met Android Pie voor de Note 8. De update zal verder pas in de loop van maart naar de Galaxy S8 komen. Tegelijk blijkt opvallend genoeg dat het bedrijf deze maand nog met de Pie-update wil komen voor de Galaxy Note 9. Ook eigenaren van Galaxy S9 en S9+ apparaten kunnen er vanuit gaan dat hun apparaat spoedig de update krijgt.

Zo’n beetje elk premium apparaat van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant krijgt dit jaar nog een update naar Android Pie. Ook de midrange-toestellen van de fabrikant krijgen die update uiteindelijk, maar dat zal pas deze zomer het geval zijn. Voor die tijd krijgen de Galaxy S- en Galaxy Note-toestellen de update.

De vraag is nog wel wanneer de updates naar Nederland komen. Samsung volgt voor elke regio waarin het actief is weer een ander releaseschema. Zo is in Duitsland al begonnen met de update voor Galaxy S9-telefoons, maar hier in Nederland nog niet. Het bedrijf volgt dat pad van gefaseerde updates, om te voorkomen dat een eventuele kleine bug ervoor zorgt dat de toestellen van vele gebruikers plat komen te liggen.

Reacties (0)