Samsung Galaxy Note 8: dit is wat de internationale pers ervan vindt

07 september 2017 3 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy Note 8 (2)

De internationale pers heeft inmiddels enkele recensies gepubliceerd met daarin hun oordeel over de Samsung Galaxy Note 8. In dit artikel zetten we enkele beoordelingen op een rijtje voordat we zelf met het vlaggenschip aan de slag gaan.

Samsung Galaxy Note 8 en de internationale pers

Het duurt nu niet lang meer voordat de Samsung Galaxy Note 8 wordt gelanceerd in Nederland. Om zeker te weten of het toestel iets voor jou kan worden of niet, doe je er goed aan recensies te lezen over het apparaat. Voordat we hier op de redactie van Tablets Magazine zelf aan de slag gaan met het toestel, hebben we enkele recensies verzameld van de internationale pers, zodat je alvast een voorproefje kunt krijgen. We beschrijven de recensie in kwestie en plaatsen een linkje naar de rest van de online gepubliceerde review.

Tom’s Guide

De recensent vindt het een uitstekende aanwinst in het portfolio van Galaxy-apparaten. Het grote scherm, de ondersteuning voor de stylus en het multitasken zorgen ervoor dat de extra prijs ten opzichte van de startprijs van de Galaxy S8 gerechtvaardigd wordt. De dubbele camera maakt geweldige foto’s en de accu presteert ook zeer prettig. Bixby is nog niet de stemassistent die het hoort te zijn en ook de vingerafdrukscanner zit op een vreemde plek, maar over het algemeen krijgt het toestel een ruime aanbeveling.

Ars Technica

Het wordt mogelijk een terugkerend thema: de plaatsing van de vingerafdrukscanner. Ook de reviewer van Ars Technica heeft er problemen mee. Hij stelt ook terecht een vraag: “Wanneer de lanceringen van twee toestellen zo dicht op elkaar zitten en je niets aan de problemen kunt doen die er destijds al waren, waarom zou je dan nog zo snel een ander apparaat uitbrengen?” Over het algemeen vindt Ars Technica de Galaxy Note 8 een prachtige smartphone, maar dat komt voornamelijk omdat het een herhaling is van de Galaxy S8.

Advertentie

CNET

CNET noemt de Samsung Galaxy Note 8 de beste smartphone die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Ze noemt het toestel alsnog prijzig, maar wel zijn prijs waard wanneer mensen de S Pen in hun dagelijkse leven kunnen implementeren. De accu gaat langer mee in vergelijking met de Galaxy S8 en S8+ en ook de camera levert mooi werk af. Aangezien de Note 8 niet de enige smartphone is met een dubbele camera op de achterkant, vraagt de reviewer zich wel hardop af wat andere fabrikanten nu gaan doen met hun camerasystemen.

The Verge

De recensent van The Verge is niet echt onder de indruk van de Galaxy Note 8, vooral niet van de tweede camera. Ook vraagt hij zich af of dit toestel wel zoveel beter is dan de Galaxy S8, maar merkt tegelijkertijd wel op dat de prestatie meer dan prima te noemen is. De Samsung Galaxy Note 8 beschikt over een levendig display, snelle processor en een betrouwbare batterij, waardoor Samsung-fans ongetwijfeld tevreden zullen zijn. Maar of niet-Samsung-fans ook bereid zijn zo veel te betalen voor het apparaat, moet hij nog maar zien.

TIME

Ook deze reviewer merkt dat de Samsung Galaxy Note 8 in veel opzichten lijkt op de Samsung Galaxy S8. Hoewel het apparaat niet radicaal anders is, merkt zij toch op dat er een aantal kleine details anders en welkom zijn. De S Pen, de mulitaskingfuncties en de meerdere ontgrendelmanieren vielen goed in de smaak. De dubbele camera op de achterkant maakt echter het grote verschil ten opzichte van andere Samsung-smartphones. Hoewel die camera mooie plaatjes schiet, waren er toch wat problemen met de verwerking van het licht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)