Samsung Galaxy Note 8.0 krijgt ruime voldoende in eerste reviews

09 april 2013 2 Minuten 3 Reacties
Galaxy-Note-8-0

Over een kleine twee weken moet de Samsung Galaxy Note 8.0 in Nederland te koop zijn maar vandaag zijn reeds de eerste internationale reviews van de tablet gepubliceerd. De Note 8.0 krijgt van nagenoeg iedereen een dikke voldoende en wordt vooral geprezen om de S-Pen stylus en software features. Er is echter ook één nadeel dat overal genoemd wordt en dat is de relatief hoge prijs.

Samsung Galaxy Note 8.0

De Samsung Galaxy Note 8.0 is de nieuwste tablet in de Note-familie en beschikt onder meer over een 8 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.6GHz quadcore Exynos processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader. Ook is de tablet voorzien van een microUSB poort, twee camera’s, de bekende S-Pen stylus, Bluetooth, GSM (3G modellen) en GPS. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean met daar overheen Samsung’s TouchWiz interface.

Eerste reviews

Vandaag hebben diverse Amerikaanse websites hun reviews van de Note 8.0 gepubliceerd, waaronder Engadget, The Verge, CNET en Pocketnow. Over het algemeen krijgt de tablet in elke review een dikke voldoende maar er zijn bepaalde elementen die uitgelicht worden. Zo wordt de tablet geprezen om het fraaie uiterlijk en de comfortabele houvast maar is de behuizing niet gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. De S-Pen stylus wordt in de meeste reviews gezien als zeer handige feature, wellicht hét (ver)koop argument voor de Note 8.0, en wordt perfect gecombineerd met diverse software features. De tablet wordt door de meesten ook vooral geprezen voor de mogelijkheden om productief te werken. De prestaties van de processor in combinatie met het werkgeheugen zijn prima maar sommige reviews geven aan dat er soms sprake is van lag. Ook wordt het display gezien als één van de belangrijkere punten, met name door de relatief lage resolutie voor de nieuwe generatie tablets, en kan Samsung’s TouchWiz interface voor een verwarrende ervaring zorgen.

De belangrijkste conclusie die we uit alle reviews kunnen trekken is dat de Galaxy Note 8.0 een zeer goede tablet is met veel handige features en functies maar dat de prijs toch echt aan de hoge kant is. Wanneer de S-Pen stylus voor jou daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft en je deze vaak zult gebruiken dan is het echter wel de ideale tablet voor je. Het is een nicheproduct dat niet voor iedereen het optimale biedt. The Verge geeft aan dat er voor de simpele dingen als mailen, boeken lezen en films kijken betere en goedkopere opties zijn.

Advertentie

In onderstaande review van Pocketnow worden de belangrijke pluspunten en minpunten van de Note 8.0 besproken.

Galaxy Note 8.0 kopen

De Samsung Galaxy Note 8.0 moet vanaf volgende week in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 399 euro. De tablet is inmiddels al bij een groot aantal Nederlandse winkels te bestellen.

Reacties (3)