Samsung Galaxy A9 Pro lijkt high-end phablet te worden

07 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-a9-pro

De Samsung Galaxy A9 Pro krijgt een Snapdragon 652-processor, een 5,5-inch scherm en Android 6.0.1 Marshmallow. Dat valt althans te halen uit informatie die de GFXBench zag langskomen.

6-inch of 5,5-inch?

De benchmarksite legde vast dat een phablet met het typenummer SM-A9100 een bezoek bracht. Dit nog onaangekondigde toestel heeft hetzelfde typenummer als een toestel dat eerder via de Indiase importsite Zauba langsfietste, alleen had dat toestel nog een 6-inch scherm.

Galaxy A9

Het is dus de vraag of Samsung zich heeft bedacht over het schermformaat, of dat de benchmarksite met verkeerde informatie is gevoed. Wellicht is dat laatste het geval, want de ‘gewone’  Samsung Galaxy A9 heeft wel een 6-inch scherm, en het lijkt wat onwaarschijnlijk dat de Pro-versie daarvan een halve inch kleiner wordt.

4GB ram

Andere specifiaties die GFXBench vastlegde, reppen over 4GB ram, een full HD-scherm en 32GB opslaggeheugen. De achtkernige Snapdragon 652-processor is op 1,8Ghz geklokt en gaat vergezeld van een grafische Adreno 510-coprocessor.

Advertentie

16-megapixelcamera

De camera op de achterkant schiet foto’s in een resolutie van 16 megapixel. Een led-flitser, gezichtsherkenning en de mogelijkheid om in full HD te filmen maken het rijtje camera-specs af. De frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixel.

High-end phablet

Hoewel de Galaxy A9 zo te zien niet de allersnelste processor krijgt die er beschikbaar is, valt met deze specs goed te verdedigen dat de Galaxy A9 Pro in het high-end segment valt. Te verwachten valt dat er een sleuf voor een micro sd-kaart in het toestel zit, hoewel GFXBench daar niets over meldt. Aangezien de hele Galaxy A-serie van Samsung ruimte biedt voor extra opslaggeheugen, is dat echter een redelijk veilige gok.

Reacties (0)