Samsung bevestigt smartphoneplannen voor 2021, waaronder voor januari

15 december 2020 2 Minuten 2 Reacties
samsung-galaxy-z-fold-2-lifestyle

De laatste maanden verschijnen er veel geruchten over de smartphoneplannen van Samsung, die nu grotendeels bevestigd zijn door het bedrijf.

Smartphoneplannen van Samsung in 2021

Samsung heeft recentelijk een blogpost gepubliceerd waarin het bedrijf terugkijkt op 2020 en vooruitkijkt naar 2021. De blogpost is geschreven door de directeur van de mobile-afdeling, meneer TM Roh. Zo bevestigt Roh onder meer dat de eerste plannen in januari van 2021 bekendgemaakt worden. Eerder verschenen er al geruchten over januari: dat is namelijk de maand dat de Galaxy S21 zou moeten verschijnen. Roh bevestigt niet letterlijk de komst van die smartphone, maar gezien zijn positie en de hardnekkigheid van de geruchten, zit het er dik in dat het gerucht klopt.

Roh bespreekt ook andere plannen, bijvoorbeeld met betrekking tot foldables (opvouwbare smartphones). Eerder deze week kwam naar buiten dat verschillende smartphonefabrikanten werken aan een groot aantal foldables, waaronder Samsung dus. Roh deelt het nieuws dat er in 2021 meer foldables gaan verschijnen, maar vertelt helaas verder niets over welke modellen we kunnen verwachten. Opvouwbare smartphones die in de geruchtenmolen zijn verschenen, zijn de Galaxy Z Fold 3, Z Fold Lite, Z Flip 2 en zelfs de Z Flip Lite — maar geruchtenmakers zijn het niet altijd eens over de line-up tot nu toe.

Verder laat Roh weten dat Samsung voornemens is enkele functies van de Galaxy Note-serie naar andere smartphoneseries van het bedrijf te brengen. Zo leeft het idee dat de Galaxy S21 Ultra met een S Pen te bedienen zal zijn. Een bevestiging is het niet, maar het lijkt er dus op dat we het aankomende jaar inderdaad zonder een nieuwe Galaxy Note moeten doen. Ook daar verschenen al eerder geruchten over en die lijken ondertussen toch te gaan kloppen. De reden: de opvouwbare smartphones zouden de rol van de Note-serie op zich kunnen nemen.

Tot slot laat de Samsung-topman weten dat het bedrijf zich in 2021 focust op camera’s, in het bijzonder op video’s maken met je smartphone. De Galaxy Note 20 Ultra is een smartphone die geprezen werd om zijn cameratechnologie, dus het is interessant om te zien wat het bedrijf in petto heeft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Hendrix

Hendrix
15 december 2020 om 16:26

Even serieus, dit is wel een hele letterlijke vertaling van het bericht op The Verge. 🙂 Bijna de tone of voice is hetzelfde. Grappig, want The Verge maakt een flinke fout die jullie hier letterlijk hebben overgenomen…

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
15 december 2020 om 16:46

Los van het feit dat het qua “letterlijke vertaling” meer dan meevalt (ik heb die site dus niet als bron gebruikt, maar heb het artikel net even gelezen om te kijken wat je bedoelt), is het niet gek dat verschillende redacteuren dezelfde elementen uit een blogpost (kunnen) halen. Dus als er een “flinke fout” in de tekst staat, dan is dat toeval — omdat die schrijver en ik dan waarschijnlijk hetzelfde idee gehad hebben. Maar vertel, wat is hier precies de fout?

Inloggen