‘Samsung neemt afscheid van Galaxy Note-serie vanwege foldables’

02 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-z-fold-2-product-1

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dat is Samsung voornemens afscheid te nemen van de alom bekende Galaxy Note-serie.

Samsung ruilt Galaxy Note in voor foldables – gerucht

Toen Samsung in 2011 voor het eerst de Galaxy Note uitbracht, was er veel te doen om het grote scherm van 5,3 inch en het feit dat de telefoon geleverd werd met een stylus. Sindsdien heeft de Note een belangrijke rol binnen het portfolio van het Zuid-Koreaanse bedrijf, maar dat kan nog wel eens veranderen. Volgens de nieuwste geruchten is het namelijk zo het bedrijf afscheid neemt van de bekende serie.

Reuters schrijft namelijk dat Samsung geen plannen heeft voor een Note die in 2021 moet verschijnen. Premium smartphones zijn de laatste jaren steeds duurder geworden. Dat was allemaal leuk en aardig, maar 2020 gooide roet in het eten van de premium smartphonemarkt. Apple, Google, OnePlus, Samsung zelf en nog veel meer bedrijven bieden namelijk meer dan prima opties aan voor goedkopere smartphones. En in onzekere tijden is het niet handig om voor een dure telefoon te kiezen, waardoor de keuze al gauw op het toestel uit het midden of budgetsegment valt.

Dan kun je nog zulk mooie hardware hebben: als mensen de telefoon niet kopen, dan heb je daar als bedrijf natuurlijk weinig aan. Èn in plaats van te blijven investeren in een productlijn die weinig winst maakt (tenminste, dat vermoeden is er), kiest de fabrikant nu naar verluidt eiereren voor z’n geld.

Advertentie

Dit betekent echter niet meteen het einde van de S Pen, mochten de geruchten kloppen. Andere geruchten melden namelijk dat de S Pen later ook werkt met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S21 en nieuwe opvouwbare smartphones (foldables) van het bedrijf. Het is nog maar de vraag of de stylus standaard wordt meegeleverd bij die smartphones; daar zijn de meningen nog over verdeeld onder de geruchtenmolen.

Reacties (0)