Opvouwbare smartphones: volgend jaar moeten er veel verschijnen

14 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy Z Fold 2

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan presenteren veel smartphonefabrikanten opvouwbare smartphones in 2021.

Opvouwbare smartphones in aantocht

Het lijkt erop dat we in 2021 veel meer opvouwbare smartphones gaan zien dan we tot nu toe gedaan hebben. Phone Arena schrijft op basis van een bron (UBI Research) dat Samsung bijvoorbeeld werkt aan drie nieuwe modellen: Galaxy Z Fold 3, Z Fold Lite en Z Flip 2. Echter, Ross Young, industrie-insider en gespecialiseerd in displays, meldt dat er geen Z Fold Lite aankomt en dat we in plaats daarvan kunnen rekenen op een Z Flip Lite.

Verder meldt Young dat de opvouwbare smartphones van Samsung in de tweede helft van 2021 verschijnen. Ze zullen moeten strijden voor een plekje op die nieuwe markt, in tegenstelling tot de modellen die tot nu toe te koop zijn. Er komen namelijk, naar verluidt ook vier opvouwbare modellen aan van Oppo, Vivo en Xiaomi. Ook Google moet z’n gewicht in de strijd gooien volgens de laatste geruchten. De markt voor dergelijke producten lijkt dus flink te gaan groeien.

Advertentie

Dat Google zou werken aan een opvouwbare smartphone, is geen verrassing. Dat gerucht verscheen namelijk voor het eerst in augustus. De telefoon moet in het vierde kwartaal van 2021 verschijnen. Het is ook al bekend dat Xiaomi werkt aan zijn eigen smartphone die vouwbaar is. Vorig jaar verscheen er zelfs een demo van het toestel online. Het toestel waar de Chinese fabrikant nu aan werkt, moet een 108 megapixelcamera krijgen, evenals een Snapdragon-processor.

Wanneer die telefoon verschijnt, is nog niet duidelijk, maar dat moet ergens in 2021 gaan gebeuren. Verder heeft ook Oppo vorig jaar al een teaser de wereld in geholpen als het gaat om opvouwbare smartphones. Maar de telefoons laten nog even op zich wachten dus. Wanneer de smartphones van Oppo en Vivo moeten verschijnen, is helaas niet bekendgemaakt door de geruchtenmakers.

Reacties (0)