Plofphablets
De ontploffende phablets leidden tot grote problemen. Er is ooit bijna een vliegtuig in brand gevlogen doordat het toestel van een passagier spontaan ontbrandde. Ook raakten eigenaren lichtgewond door de ontploffende telefoons en werd er schade aangericht. Niks groots, maar voldoende voor overheden en vliegmaatschappijen wereldwijd om een verbod op de Note 7 af te kondigen.
Revisie
Samsung heeft het toestel uiteindelijk van de markt gehaald, nadat gereviseerde telefoons dezelfde problemen bleken te hebben. Het is het grootste fiasco dat Samsung ooit heeft getroffen, en de oorzaak van de spontane ontbrandingen is nog altijd niet officieel vastgesteld.
Duidelijkheid
Maar dat laatste gaat dus vrij snel gebeuren. Het is voor Samsung van groot belang om duidelijkheid te scheppen over de oorzaak. De Koreaanse fabrikant heeft altijd beweerd dat het probleem zich alleen voordoet in de Galaxy Note 7, niet in andere telefoons. Dat kan mogelijk worden bewezen door de uitkomsten van het officiële onderzoek.
Grote schade
De kwestie heeft Samsung grote schade berokkend. Niet alleen konden 4,3 miljoen verkochte Notes 7 de vuilnisbak in, ook moesten klanten worden gecompenseerd met een gelijkwaardig toestel. Dat is echter allemaal peanuts afgezet tegen de enorme reputatieschade die Samsung heeft opgelopen.
Dus nog voordat de Galaxy S8 eind februari het licht ziet, moet de oorzaak zijn opgehelderd, anders wordt ook die nieuwe smartphone verdacht van het ontplofprobleem.
Reacties (0)