Samsung begint weer met verkoop van ‘refurbished’ Galaxy Note 7

09 april 2017 1 Minuut 1 Reacties
Galaxy Note 7 refurbished

In sommige landen begint Samsung weer met de verkoop van de Galaxy Note 7, het ontploftoestel. Met een 'refurbished'-stempeltje en een kleinere batterij, hoopt Samsung problemen te voorkomen.

Plofphablet krijgt kleinere batterij

Samsung bracht de Galaxy Note 7 in oktober vorig jaar op de markt. De phablet kwam na een aanvankelijk smetteloze presentatie, en de reputatie van het beste Androidtoestel op de markt van dat moment, snel negatief in het nieuws. Tientallen eigenaren meldden dat hun toestel spontaan in brand vloog. Na een terugroepactie bleven ook de gerepareerde toestellen deze problemen geven. Uiteindelijk kapte Samsung ermee, haalde de Note 7 helemaal van de markt en iedereen die er al een bezat, diende die terug te sturen.

Niet vernietigd

Verwacht werd dat Samsung de toestellen zou vernietigen, maar nu blijkt dat dat niet zo is. Ze worden in bepaalde landen toch nog op de markt gebracht. Nu de oorzaak van de spontane ontploffingen na uitgebreid onderzoek door Samsung zelf bekend is, wordt er een nieuwe, kleinere batterij in gedaan (van 3200 mAh) en zullen ze weer in de winkels verschijnen.

Vietnam

Dat vindt Samsung een betere en duurzamere oplossing dan het vernietigen van de toestellen. Inmiddels zijn er wat foto’s gelekt van Note’s 7 die in Vietnam blijkbaar alweer klaarliggen voor de verkoop. Het modelnummer is SM-N935 – wat overeenkomst met het typenummer van de Note 7 – en er staat Android 7.0 op.

Nederland

Het is nog niet bekend in welke landen Samsung de Galaxy Note 7 gaat verkopen. Kennelijk niet in Amerika en India. Die landen hebben na de problemen met de ontploffingen het toestel geheel verboden. Of de Note 7 ook in Nederlandse winkels belandt, is nog volstrekt onzeker.

Reacties (1)