Samsung 8-core Exynos 5 Octa processor binnenkort in eerste tablets

16 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Exynos-5-Octa

Samsung heeft vandaag bekendgemaakt dat de in januari aangekondigde Exynos 5 Octa processor voor mobiele apparaten in het tweede kwartaal in productie gaat. Dit zou betekenen dat we de eerste tablets die voorzien zijn van deze 8-core processor op korte termijn kunnen verwachten.

Samsung Exynos 5 Octa processor

Samsung’s nieuwe processor beschikt over acht kernen, waarvan vier ARM Cortex A15 varianten voor de intensievere taken en vier ARM Cortex A7 varianten voor de taken die minder van de processor verlangen. De processor is zo ontwikkeld dat niet alle kernen tegelijkertijd gebruikt worden. Bij bijvoorbeeld het spelen van grafische intensieve games worden de vier krachtige kernen ingeschakeld en bij het lezen van e-mails nemen de minder krachtige kernen het over.

Dit betekent ook dat bij minder intensieve taken minder energie verbruikt wordt. Volgens Samsung moet op deze manier 70 procent minder energieverbruikt worden en worden de grafische prestaties (middels de PowerVR SGX544MP grafische chip) verdubbeld ten opzichte van de Exynos 4 quadcore processor (met Mali 400 chip). Daarbij biedt de chip ondersteuning voor WQXGA (2.560 bij 1.600 pixels) resolutie en USB 3.0.

Tablets met de Exynos 5 Octa chip

Het enige dat we nog niet weten is welke hardware met de Exynos 5 Octa processor uitgerust zal worden. De kans is echter groot dat Samsung zelf van de gelegenheid gebruik maakt door een nieuwe tablet te introduceren. Toevallig zien we al weken geruchten voorbij komen over een tablet met de naam Galaxy Tab 3 Plus welke zou beschikken over een hoge resolutie display.

Advertentie

Via: Engadget

Reacties (0)