Royole Flexpai: de eerste smartphone met een vouwbaar scherm

01 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
royole-flexpai-opvouwbaar

Het Chinese bedrijf Royole heeft de eerste opvouwbare smartphone aangekondigd. De telefoon draagt de naam Royole Flexpai. Het is geen model met twee schermen of iets dergelijks: je bent daadwerkelijk in staat het scherm op te vouwen.

Dit is de Royole Flexpai

Het lijkt erop dat het Chinese bedrijf Royole het eerste bedrijf wordt dat een smartphone lanceert met een daadwerkelijk vouwbaar scherm (dus niet met twee schermen, zoals die van ZTE). De telefoon wordt de Royole Flexpai genoemd. Het apparaat lijkt meer op een kleine tablet die op te vouwen is als een soort boek. Uiteraard heeft het bedrijf een korte video gemaakt waarin de mogelijkheden van de smartphone worden gepresenteerd. Maar kijk voor de volledigheid ook even naar de eerste hands-on video over het product.

Advertentie

Het apparaat oogt nogal lomp, helemaal wanneer je hem hebt opgevouwen. Daarnaast lijkt de Royole Flexpai moeite te hebben met de oriëntatie wanneer je hem hebt opgevouwen, maar dat lijken ons kinderziektes die niet vreemd zijn bij een nieuw product. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 8150-processor, samen met 6 GB aan werkgeheugen. De camera-opstelling bestaat uit een twintig megapixel-telelens en een zestien megapixel-groothoeklens, die zowel als achter- en frontcamera kan worden ingezet.

Fast-charge wordt aangedreven door de eigen Ro-Charge-technologie van het bedrijf. Andere functies zijn ook direct beschikbaar op het apparaat, waaronder uitbreidbare opslag met micro-sd, vingerafdrukscanner, opladen via usb-c en stereoluidsprekers. De prijs van het apparaat ligt (omgerekend) rond de 1.135 euro. Mensen in China kunnen het product nu vooruit bestellen; de release wordt in december verwacht. Het is vooralsnog niet bekend wanneer we de smartphone in Europa kunnen verwachten.

Reacties (0)