Rovio kondigt Angry Birds Fight! aan

15 april 2015 1 Minuut 0 Reacties
angry-birds-fight

Rovio heeft een nieuw deel binnen de Angry Birds-serie aangekondigd, namelijk Angry Birds Fight. De game komt naar Android en iOS en wordt vergezeld door twee typisch Japanse trailers die nogal vreemd ogen voor ons nuchtere westerlingen.

Angry Birds Fight! komt eraan

Rovio heeft een nieuwe Angry Birds aangekondigd, genaamd Angry Birds Fight!. Mocht je daarbij denken aan vogels die het één op één tegen elkaar opnemen in huiveringwekkende gevechten, hoe cool dat idee ook klinkt, dan heb je het mis. Angry Birds Fight! is een game die puzzelelementen combineert met vechtelementen. Het is nog niet echt duidelijk wat voor game Angry Birds Fight! precies wordt, maar waarschijnlijk wordt het een soort Battle Tetris; maar dan niet met blokken, maar met die vogeltjes die we inmiddels kennen.

En in plaats van blokken (of vogels) die recht naar beneden vallen, krijgen we te maken met physics based gameplay: dat houdt weer in dat je rekening moet houden met zwaartekracht wanneer je iets doet op het veld. Tenminste, dit is de verwachting over de game. We hebben wel twee soort van trailers gekregen, maar die helpen geenszins in de bepaling van wat Fight! nou daadwerkelijk wordt. In plaats daarvan krijgen we te maken met de Japanse cultuur, die nogal eens vreemd over kan komen voor nuchtere westerlingen zoals wij.

Advertentie

De microsite waar je alle informatie nog eens op een rijtje kunt bekijken, helpt ons ook niet echt vooruit. Afgaande op wat we in de trailer te zien hebben gekregen, wordt het wellicht ook een soort match 3-type spel, zoals Angry Birds Stella POP! dat is (of bijvoorbeeld de mobiele game van Evolve). Wanneer we de game kunnen verwachten op Android en iOS, is ook nog niet helemaal duidelijk. Het zou elk moment kunnen gebeuren. Maar wanneer het zo ver is, dan krijgen we er ongetwijfeld meer over te horen vanuit Scandinavië.

Reacties (0)