Rovio geeft Angry Birds Stella POP! uit voor Android en iOS

13 maart 2015 2 Minuten 1 Reacties
angry-birds-stella-pop

De Finse ontwikkelaar Rovio heeft een nieuw Angry Birds-spel in de Google Play Store en App Store gezet, genaamd Angry Birds Stella POP! In deze game combineert Rovio de personages van de serie met de mechanics van een match three-spel.

Bubbels poppen met Angry Birds Stella POP!

De Finse spelontwikkelaar en -uitgever heeft een nieuw deel in de Angry Birds-serie uitgebracht. Dit keer krijgen we niet te maken met de traditionele gameplay die we gewend zijn van de serie. In plaats daarvan combineert de studio elementen en personages van die games, voornamelijk Angry Birds Stella, met een ander, populair mobiel genre: de match three-spellen. In dit soort spellen is het de bedoeling om drie of meer van dezelfde kleuren op een rij te krijgen, die vervolgens van het veld verdwijnen. Net zoals bijvoorbeeld Evolve: Hunters Quest.

In Angry Birds Stella POP! krijg je te maken met een tegenstrijdig plot. Je hebt als missie het redden van allerlei exotische dieren. Daarvoor moet je dus die bubbels weg zien te poppen en ondertussen die kwade varkentjes weten te verslaan. Wat op zich een opvallend gegeven is, aangezien varkens ook nog steeds dieren van deze wereld zijn; maar goed, heel exotisch zijn ze natuurlijk niet. Onderaan het beeldscherm vind je een katapult die de gekleurde bollen afschiet. Aan jou de taak iedere keer drie of meer van dezelfde kleuren op een rij te krijgen.

Advertentie

Krijg je bijvoorbeeld zes van die bubbels op een rij, dan krijg je een speciale kracht. Ook heeft Rovio een aantal verschillende modes toegevoegd, zoals een race tegen de klok, die wat variatie aan de game moet meegeven. Uiteraard kun je je vrienden uitnodigen de game te spelen en mocht je een tablet en smartphone in huis hebben, dan kun je via de cloud je opgeslagen gegevens synchroniseren. De game is via de onderstaande links gratis de downloaden voor Android en iOS. Er zijn echter wel in-app-aankopen aanwezig, zoals altijd met Rovio-spellen.

Angry Birds Stella POP!

Reacties (1)