Rovio brengt Flappy Bird-kloon Retry uit

23 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
retry

Het is ongeveer een jaar geleden sinds Rovio een game uitbracht zonder die boze vogels in de hoofdrol. Nu brengt het ons Retry, van LV11. LV11 is een interne ontwikkelaar binnen Rovio, dat voor deze game als uitgever te werk gaat.

Retry van LV11

We moeten toch wel erg ver terugkijken om een game uit de stallen van Rovio te zien, waar die boze vogels niet de hoofdrol in spelen. Vorig jaar maakte de studio nog een mobile game gebaseerd op de animatiefilm The Croods en daarvoor maakte het ooit eens Amazing Alex, ergens in 2012. Maar nu is er weer één, en vele zullen wellicht volgen. Rovio geeft namelijk Retry uit, een Flappy Bird-kloon van ontwikkelaar LV11. Inderdaad, Rovio ontwikkelt deze game dus niet zelf en fungeert als uitgever voor het spel. LV11 is compleet verantwoordelijk voor de development.

En het schijnt nog leuk te zijn en goed te werken ook. Wanneer je op het scherm tapt, dan zal het vliegtuig niet alleen een stukje omhoog vliegen, je activeert daarmee ook je propeller. Dat betekent dat je daadwerkelijk een stuk kunt vliegen en niet meteen naar beneden valt, zoals in Flappy Bird. Daar waar je in Flappy Bird van die rare golven op en neer maakt, zul je in Retry een veel stabielere vlucht nemen. Je kunt het vliegtuig ook nog een looping laten maken, door je vinger op het scherm te houden. Doe je helemaal niets, dan crasht-ie natuurlijk.

Advertentie

In tegenstelling tot Flappy Bird heb je in Retry verschillende levels die je moet halen. De bedoeling is dat je het vliegtuig aan het einde van het level parkeert. Mocht je onderweg ergens tegenaan knallen, dan is het game over. Wel kun je hem onderweg nog saven, maar daarvoor heb je speciale muntjes nodig. Muntjes die je kunt verzamelen, maar ook kunt kopen met in-app-aankopen. De game is nu gratis te downloaden via de onderstaande links.

Retry

Reacties (0)