Roadmap Intel toont nieuwe Bay Trail-chips voor goedkopere tablets

25 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Intel-retina

Intel heeft het al maanden over goedkope Android tabets die met een Bay Trail-chip van het bedrijf uitgerust worden. De eerste modellen hadden we in november al moeten zien, zo liet Intel destijds weten, maar tot op heden hebben we nog geen Bay Trail Android tablets voorbij zien komen.

Momenteel heeft Intel verschillende Bay Trail Atom-processors voor tablets en hybride apparaten in het assortiment, waaronder de Z3770- en Z3740-chips. Verschillende middenklasse Windows 8 tablets en hybride laptops zijn hiermee uitgerust, waaronder de Asus Transformer Book T100 en de Acer Iconia W4.

Uit een gelekte roadmap van Intel kunnen we halen dat de chipfabrikant later dit jaar een aantal nieuwe Atom Bay Trail-chips lanceert die geschikt zijn voor tablets. De Atom Z3775-chip is gericht op zowel Android als Windows 8 tablets, in formaten van 10.1-inch tot 13.3-inch. Deze chip wordt in het tweede kwartaal op de markt verwacht voor prijzen vanaf 200 dollar.

Speciaal voor Android tablets komt Intel met de Z3735-processor, welke komt in een variant met een prijs van rond de 100 dollar en een variant met een prijs van rond de 150 dollar. Deze chips zijn gericht op tablets met een formaat van rond de 8-inch, bieden ondersteuning voor mobiel internet via 3G en 4G, en komen in het tweede en derde kwartaal van 2014 op de markt. Tegen het einde van 2014 kunnen we een compleet nieuwe Atom-serie verwachten die gaat onder de naam Cherry Trail.

Reacties (0)