‘RIM komt in de herfst met 10 inch BlackBerry PlayBook’

05 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
PlayBook-tablet

Steve Jobs heeft een tijdje geleden gezegd dat 7 inch geen schermformaat is voor een tablet PC en het lijkt erop dat meer en meer fabrikanten ook tablets willen uitbrengen met een groter schermformaat om deze theorie te testen. Zo is Samsung begonnen met een 7 inch Galaxy Tab en is dat inmiddels uitgebreid met een 8.9 inch en 10.1 inch tablet. RIM schijnt ook groter te willen, met een 10 inch BlackBerry PlayBook.

Tijdens het BlackBerry World congres afgelopen week zouden een aantal tips opgevangen zijn over deze nieuwe tablet. Volgens de website BGR gaat het niet zozeer om een opvolger van het 7 inch model maar eerder om een alternatieve versie. Een opvolger heeft RIM voorlopig ook niet nodig aangezien de verkopen van de PlayBook redelijk goed lijken te gaan.

Groot nadeel van al deze aandacht voor de PlayBook is dat de productie en ontwikkeling van smartphones bij RIM nagenoeg stil ligt. Van meerdere smartphones is de lancering al uitgesteld. Het risico is dat RIM straks ook ongewild haar smartphone corebusiness in gevaar brengt.

Reacties (0)